Halvin pikavippi

Mistä halvin pikavippi?

Jos haluaa löytää kaikkein edullisinta lainausvaihtoehtoa tarjoavan yrityksen, täytyy osata hieman laskea. Monet yritykset markkinoivat lainaansa markkinoiden edullisimpana, mutta näin ei suinkaan aina ole. Esimerkiksi joustoluottoa tarjoavat firmat laskuttavat joskus jopa satoja euroja luottotilin avaamisesta, eikä mitään tällaista rahanmenoa välttämättä tulisi, jos ottaisi lainan muualta.

On myös hyvä huomioida, että koroltaan edullisin laina ei ole aina edullisin, mikäli lainaehtoihin liittyy muita kuluja. Internetissä on paljon hakukoneita, joiden avulla on mahdollista selvittää edullisia lainantarjoajia, mutta näiden tuloksiin ei kannata luottaa aina orjallisesti. Jos itse vertailee keskenään useampia yrityksiä ja suorittaa pieniä prosenttilaskuja, voi säästää paljonkin rahaa, kun saa selviää, että mistä kannattaa hakea halvin pikavippi.

Jotkin yritykset tarjoavat uudelle asiakkaalle ensimmäisen lainan korottomasti. Mikäli tällainen mahdollisuus on käytettävissä, se tietenkin kannattaa käyttää ja on luultavasti halvin pikavippi. Muun muassa Vivus ja Ferratum tarjoavat tällaista palvelua. Laina kuitenkin muuttuu kaikkea muuta kuin edulliseksi, mikäli sen jättää hoitamatta ajallaan – esimerkiksi Vivuksen laina kasvaa korkoa vuodessa yli 400%. Jos siis tarkoitus on maksaa luotto pois osamaksulla, kannattaa ottaa se muualta.

Edullisinta mahdollista lainaa etsiessä kannattaa aina myös ajatella, millä tavalla haluaa hoitaa lainan pois. Pitkä maksuaika kulutusluotolla tarkoittaa aina myös suuremmaksi kasvavaa loppusummaa koron kertyessä koko laina-ajalta. Edullisinta on maksaa laina pois mahdollisimman pian: toisaalta maksuaikaa ei kannata säätää liian lyhyeksi siten, ettei oma maksukyky kestä tiukkaa aikataulua. Uuden maksusuunnitelman teko on useimmiten maksullista, kuten myös maksuvapaiden kuukausien hakeminen ja eräpäivien siirtäminen. Siksi oma tilanne on parasta tuntea tarkkaan ennen lainan hakemista.

halvin pikavippi

Millaisista kuluista lainan lopullinen summa koostuu?

Lainan lopullinen kokonaissumma muodostuu hieman eri asioista riippuen siitä, mikä yritys on kyseessä. Yleisin alkuperäisen luoton päälle tuleva summa on lainan korko, joka voi olla mitä tahansa muutamasta prosentista jopa yli sataan prosenttiin vuodessa. On myös huomioitava, että verkkosivuilla esitetty lainan vuotuinen korko ei aina ole sama, kuin todellinen vuosikorko – sen selvittäminen vaatii hieman parempaa verkkosivujen selailua.Halvin pikavippi ei vältämättä nimittäin löydy aivan helposti. Sama pätee kulutusluottolaskurissa annettuun lainan korkoon – oikea korko voi olla paljon suurempi. Nämä asiat on kuitenkin saatettava asiakkaan tietoon kokonaisuudessaan ennen luottopäätöksen tekemistä.

Pidempi laina-aika tietää aina suurempaa rahanmenoa, sillä korkoa kertyy koko siltä ajalta, kun avointa velkaa on. Huomattavasti kalliimmaksi tulee kuitenkin sellainen luotto, jonka maksuaika on säädetty maksukykyyn nähden liian lyhyeksi. Maksuajan kohdalla kannattaakin käyttää harkintaa.

Eniten niin sanottuja piilokuluja liittyy yleensä erilaisiin joustoluottoihin. Luottotilin avaamista mainostetaan järkevänä ratkaisuna, vaikkei olisikaan juuri sillä hetkellä aikeissa ottaa lainaa. Tämä voi olla harhaanjohtavaa, sillä itse tilin avaaminen voi olla maksullista ja hyvin kallistakin. Lisäksi rahan nostaminen luottotililtä henkilökohtaiselle pankkitilille on maksullista: nostoprovisio voi olla mitä vain muutamasta prosentista jopa kahteenkymmeneen prosenttiin, jolloin omalle tilille ei päädy juuri sitä summaa, jonka alun perin halusi sinne nostaa. Siksi nostettava summa on pakko ilmoittaa hieman suuremmaksi, kuin tilille haluttu summa on.

 

Kuinka laina maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin maksusuunnitelman mukaisesti kuukausittain. Takaisinmaksuaika riippuu luoton tyypistä: pikavippi maksetaan takaisin lyhimmillään kahden viikon sisällä nostamisesta ja viimeistään muutaman kuukauden laina-ajan jälkeen. Usein halvin pikavippi on sellainen, joka maksetaan nopeasti takaisin, jotta korkoa ei ehdi kertyä. Kulutusluottojen maksuajat ovat pidempiä. Joustoluottoa lyhennetään joskus pikavipin tapaan lyhyellä maksuajalla, toisinaan kulutusluoton tavoin hieman pidemmällä.

Lainaerästä lähetetään lasku joko lainan ottajan kotiosoitteeseen, sähköpostiin tai e-laskuna verkkopankkiin. Kaikkein luotettavin tapa on suoraveloitus, jolloin velka siirtyy asiakkaan pankkitililtä automaattisesti tiettynä päivänä yrityksen tilille. Tällöin maksun unohtaminen on mahdotonta, eikä maksutapaan liity myöskään paperilaskun lailla katoamisen mahdollisuutta.

Lainaerien eräpäivää on mahdollista siirtää useimpien yritysten kohdalla. Lisäksi maksuvapaita kuukausia on mahdollista saada. Useimmiten nämä ovat maksullisia palveluita.

Mitä eroa on kulutusluotolla, pikavipillä ja joustoluotolla?

Pikavippi on kertaluontoinen ja summaltaan pieni laina, joka otetaan akuuttiin ja pieneen rahantarpeeseen. Yleisimmät lainasummat ovat alle 500 euroa. Pikavipillä voi kattaa esimerkiksi päivittäisiä ostoskuluja, kun omat rahat ovat esimerkiksi yllättävän rahanmenon vuoksi vähissä. Näiden lainojen vuotuiset korot ovat markkinoiden suurimpia, minkä vuoksi lainan ottajan on varmistuttava siitä, että pystyy maksamaan lainan takaisin maksuajan puitteissa.Parhaimmillaan halvin pikavippi on täysin koroton ja kuluton, joten usein se on kätevin vaihtoehto lyhytaikaiseen rahantarpeeseen.

Joustoluotto on pikavipin ja kulutusluoton välimuoto. Se on kerralla myönnettävä, luottokortin omainen suurempi vararahasto, josta asiakas nostaa tarpeen mukaan pienempiä summia omalle tililleen. Tämä voi olla kätevää, mikäli on usein pienen lainan tarpeessa ja haluaa keskittää kaikki luottonsa yhteen paikkaan.

Kulutusluotto on suurempi kertaluontoinen laina, jolla on pidempi maksuaika. Yleinen kulutusluoton summa on 2000 euroa, mikä vastaa esimerkiksi monen asunnon takuuvuokraa tai asunnon sisustamisesta aiheutuvia kuluja. Moni ottaa kulutusluottoa myös ulkomaanmatkaa varten. Kulutusluotto maksetaan yleensä takaisin osamaksuna esimerkiksi yhden vuoden kuluessa. Vaihtoehto voi olla kätevä, jos on akuuttia suurempaa rahanmenoa, eikä omista tuloista säästäminen ole ajan puitteissa mahdollista.

 

Kuinka voin välttyä maksuongelmilta?

Maksuongelmilta välttymisessä ongelmien ennaltaehkäisy on tärkeintä. Tämä onnistuu, jos pystyy suunnittelemaan omaa kuukausittaista budjettiansa siten, ettei ota luottoa, ellei sitä kykene maksamaan. Jokaisen elämässä voi kuitenkin tulla eteen yllättäviä tilanteita, joihin ei aina ole ollut mahdollista varautua. Näissä tilanteissa tärkein ensiapu on asiasta puhuminen.Vaikka on vertaillut lainoja ja löytänyt paikan, josta löytyy halvin pikavippi, niin toki se pitää maksaa ajoissa takaisin.

Mikäli velkaa ei kykene lyhentämään sovitusti, on ensimmäisenä otettava yhteyttä luoton myöntäneeseen tahoon. Lainan antaja ei missään tapauksessa hyödy siitä, että velallinen ei kykene hoitamaan velkaansa pois. Siksi tarjolla on paljon tapoja, joilla velan maksamista voidaan helpottaa. Ensin tarjotaan eräpäivän siirtämistä ja maksuvapaata kuukautta: jos nämä keinot eivät riitä, voi tulla kyseeseen taloudellisen tuen haku oman kunnan sosiaalitoimesta.halpaa pikavippiä mobiilipalvelusta

Esimerkiksi tilanteessa, jossa velallisella on velkoja usealta eri taholta, voi olla järkevää yhdistää lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Jotkut kulutusluottoyritykset tarjoavat tällaista ratkaisua, mutta myös esimerkiksi TakuuSäätiön kautta voi yrittää löytää samankaltaisen ratkaisun paljon pienemmällä korolla.

Yleensä velkaongelmat syvenevät, mikäli niitä yritetään ratkaista maksamalla suurikorkoista luottoa uudella suuremmalla, myöskin suurikorkoisella luotolla. Jossain vaiheessa ajaudutaan tilanteeseen, jossa luottoa ei enää saa yhdestäkään paikasta, jolloin on pakko kääntyä ammattilaisauttajien puoleen. Parasta tämä olisi kuitenkin tehdä jo siinä ensimmäisessä vaiheessa, kun huomaa olevansa ongelmissa maksujensa kanssa. Toisia avun hakeminen voi mietityttää, mutta koska ongelmat voivat kohdata aivan jokaisen, on kaikkien edun mukaista hakea niihin apua ajoissa.

No comments
Matti KuustonenHalvin pikavippi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *