Huomioitavia asioita lainaa haettaessa

Lainaajan muistilista

Rahalla on tapana olla vaikeasti saatavilla juuri kun sitä eniten kaipaisi. Kuvitellaan tilanne, jossa olet juuri saanut työpaikan, ensimmäiseen palkkapäivään on vielä jokunen viikko, mutta olet jo vakavasti pohtinut uuden puhelimen hankintaa uuden työn kunniaksi. Mitä jos juuri tuolloin saisit vastustamattoman tarjouksen korottomasta ja kuluttomasta lainasta? Nykyaikaisen, kohdennetun markkinoinnin aikana ei ole epätavallista nähdä verkkoa selatessaan juuri omaan elämäntilanteeseen soveltuvia mainoksia. Vaikuttaa siltä, kuin mainostajat tietäisivät tarkalleen, millä sivustolla olet juuri käynyt. Vitsailu sikseen, sillä asian todellinen laita on tarkalleen näin. Oletetaan, että lainatarjous on ensinäkemältä täydellisen vastustamaton. Miten toimisit?

Mainokset voivat harhauttaa

Mainokset tunnetusti johtavat kohdeyleisöään tarkoituksellisesti harhaan, joten vaistomaisen reaktion perusteella ei yleensä kannata edetä. Tarjouksen ehdot ja sen yksityiskohdat kannattaa aina tarkistaa huolella, jotta tarjouksen päätekstin alle pienellä präntätyn tekstin sisältö ei pääse yllättämään. Lisäksi lainaa tarjoavan rahoitusyhtiön taustatiedot kannattaa käydä läpi huolellisesti. Yrityksen tarkkojen yhteystietojen täytyy löytyä sen verkkosivuilta ja tervettä maalaisjärkeä kannattaa muutenkin käyttää erilaisten tarjousten arvioinnissa. Valitettavasti vanha sanonta ”jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä on sitä” pätee harmillisen usein.

Harkiten ja vertaillen hyvä tulee

Muita tärkeitä asioita lainatarjouksen arvioinnissa on todellisen vuosikoron selvittäminen ja mahdollisimman huolellinen vertailu muihin alan toimijoihin tarjouksineen. Todellisen vuosikoron löydät yleensä suoraan tarjouksen yhteydestä tai yrityksen verkkosivuilta. Jos tieto ei ole selkeästi näkyvillä, on syytä epäillä yrityksen luotettavuutta tai vähintään lainan kulujen lopullista määrää. Vaikka mikään ei varsinaisesti oikeuta yrityksiä tai muita yhteisöjä huijaamaan muita tai tee niiden rikkeistä lievempiä kuin yksilöiden tapauksessa, kannattaa kuluttajan kuitenkin kantaa aina vastuu omista päätöksistään ja valinnoistaan.Jos lainaa ollaan ottamassa ensimmäistä kertaa, kannattaa käyttää lainan ottamisessa erityistä harkintaa. Monesti uudet hankinnat tuntuvat kiireellisemmiltä, kuin mitä todellisuudessa ovat. Säästämällä tuloista osan, saat haluamasi summan jopa yllättävän pian kokoon. Kiireellisempiäkin menoja toki on, jolloin laina on omiaan tuomaan arjen rahoitushaasteisiin joustavuutta.Lainaajan muistilista

Jokainen tyylillään

Ennen kaikkea lainan takaisinmaksun aikataulu kannattaa suunnitella juuri oman tarpeen mukaan. Vaikka lyhyen takaisinmaksun korko voi olla korkeampi, kokonaiskustannukset jäävät pienemmiksi. Pidemmällä maksuajalla korko yleensä laskee pienemmäksi, mutta lopullinen takaisinmaksettava summa onkin yllättävän suuri. Onkin tärkeää puntaroida, onko tärkeämpää säästää kuukausitasolla takaisinmaksussa vai hoitaa laina mahdollisimman pian ja mahdollisimman pienin kustannuksin pois. Kaikilla on omat näkemyksensä taloudenhoidosta ja lainaamisesta. Pikalainat tuovat lainaa tarvitsevalle joka tapauksessa lisää joustavuutta, joka voi olla tarpeen arjen pyörteissä. Vasta kun tunteet ja epäluulot jätetään arvioinnin ulkopuolelle, tulee järkevä vaihtoehtojen pohdinta mahdolliseksi.

No comments
Matti KuustonenHuomioitavia asioita lainaa haettaessa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *