Lainaa 10000€

Monella saattaa ilmaantua suurtakin yllättävää rahantarvetta. Silloin ei perinteisesti pienet pikavipit enää riitä, mutta onneksi nykyään markkinoilla on yrityksiä, joista saa myös suurempia vippejä. Kuten sanottua, niin usein vipit ovat muutamia satoja euroja, mutta osa alalla toimivista yrityksistä myöntää jopa tuhansien eurojen pikavippejä. Esimerkiksi 10 000 euroa pikalainaa voi hyvinkin saada, kunhan vain kaikki hakemuksessa olevat ehdot täyttyvät.

 

10000e pikavippi

Pikavipit vs pankkilaina

Pikavippi on nimensä mukaisesti nopeasti saatavissa. Hakeminen tapahtuu kätevästi netissä ja henkilökohtaista käyntiä konttorissa tai tapaamista lainaneuvojan kanssa ei tarvita. Eli hakeminen on helppoa ja vaivatonta.

Pankkien kanssa asioidessaan lähes aina pitää käydä tapaamassa lainaneuvojaa ja aikoja saattaa olla hankala saada. Pankit ovat myös auki rajoitetusti, joten vaikka vuorotyötä tekevän saattaa olla todella hankalaa löytää sopivaa aikaa, jolloin pankissa vierailu onnistuu. Nykyään pankkikonttoreita on myös yhä harvemmassa paikassa, joten joskus saattaa lähimpään pankkiin olla jopa kymmeniä kilometrejä, jos asuu hieman syrjäisemmällä alueella. Varsinkin, jos ei omista autoa ja asuu pienessä taajamassa, jossa ei ole omaa pankkia, niin asiointi saattaa olla todella hankalaa. Usein pankissa asian käsittely myös kestää pitkään, joten todella akuutteihin tilanteisiin ei pankkien myöntämät lainat kovin hyvin sovi.

Pikalainaa sen sijaan voi hakea vaikka kotisohvalta käsin silloin, kun sattuu olemaan aikaa. Hakemuksen voi jättää mihin aikaan tahansa ja hakemuksia usein käsitellään 08.00-22.00 välisenä aikana. Suurin osa yrityksistä käsittelee hakemuksia myös viikonloppuisin, joten palvelu on huomattavasti parempaa ja joustavampaa, kuin tavallisten pankkien kanssa asioidessa.

Mitä eroa on pikavipillä joustoluotolla?

Pikavippi maksetaan aina hakijan tilille kerralla kokonaan. Kun kyseessä on suurempi summa, niin sen voi vastoin yleistä käytäntöä usein maksaa takaisin myös osissa. Pikavipissä usein maksuaika on melko lyhyt, mutta jos puhutaan 10 000 euron lainasta, niin siihen on usein mahdollista saada tavallista pidempi maksuaika.

Joustoluotto sen sijaan on ikään kuin virtuaalinen luottokortti, jolta voi nostaa rahaa tililleen aina tarpeen vaatiessa. Koko summaa ei tarvitse nostaa kerralla, mutta se on toki myös mahdollista, jos on saanut lainaa 10 000 euroa ja haluaa käyttää kaikki kerralla. Joustoluotto maksetaan takaisin aina kuukausittain lyhennettävissä erissä. Tavallisesti joustoluotto on jatkuva sopimus ja aina lainaa lyhennettäessä vapautuu saman suuruinen määrä uutta luottoa käyttöön. Joustoluoton voi toki maksaa pois aikaisemminkin, kuin oli alunperin suunnitellut ja siitä ei koidu mitään ylimääräisiä kuluja asiakkaalle. Joustoluotossa kulut ja korot määräytyvät avoinna olevan lainanpääoman mukaan ja usein jos ei ole lainaa avoinna, niin ei ole mitään kulujakaan. Kannattaa kuitenkin aina varmistaa se yrityksestä, jonka kanssa asioi, koska joskus saatetaan periä tilinhoitomaksuja tai muita kuluja.

Kuka voi hakea?suuria ja pieniä lainoja tarjolla

Hakuehdot hieman vaihtelevat, mutta muutama yleinen sääntö pätee kaikkiin yrityksiin. Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, mutta usein ikäraja on korkeampi. Varsinkin suurempiin lainoihin, kuten vaikka 10000€ pikalainaan vaaditaan lähes aina korkeampaa ikää. Hakijalla tulee myös olla vakituinen osoite Suomessa ja kännykkäliittymä. Hakemukset tehdään netissä, joten hakijalla pitää olla verkkopankkitunnukset ja osa yrityksistä hyväksyy myös mobiilivarmenteen, jotta henkilöllisyys voidaan todentaa.  Hakijalla ei myöskään saa olla luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintää, koska se johtaa hakemuksen hylkäämiseen.

Miten laina maksetaan takaisin?

Yleensä yritys lähettää laskun noin kaksi viikkoa ennen eräpäivää. Osa lähettää laskun paperisena ja osa suosii sähköpostia. Nykyään moni yritys myös tarjoaa e-laskua, mikä onkin mainio vaihtoehto. E-laskussa saa laskun suoraan verkkopankkiin, joten laskut eivät pääse hukkumaan postissa ja sähköpostit eivät vahingossa joudu roskapostin mukana poistetuksi. Kannattaa siis ottaa e-lasku käyttöön, mikäli yritys sitä mahdollisuutta tarjoaa.

Lasku tulee myös maksaa, vaikka sitä ei olisi jostakin syystä saanutkaan. Laskun summan ja eräpäivän voi tarkastaa kirjautumalla yrityksen palveluun netissä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun ja selvittämällä asian sitä kautta. 10000 euroa lainaa heti tilile on suuri summa, joten se maksetaan takaisin erissä.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun hakee pikalainaa?

Toki lainan korko on se tärkein asia. Usein koron perusteella määräytyy lainaan liittyvät kulut. Asian kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, koska aina se halvimman korkon tarjoava yritys ei kuitenkaan ole edullisin vaihtoehto. Osa saattaa nimittäin laskuttaa suuriakin maksuja lainan avaamisesta tai tilin hoitamisesta tai jostakin muusta vippiin liittyvästä palvelusta. On siis hyvä laskea lainan kokonaiskustannukset  ennen lainatarjouksen hyväksymistä, jotta välttyy yllätyksiltä ja varmasti saa sen itselle sopivimman lainan.

On hyvä myös tarkkaan harkita, että mikä on sopiva maksuaika lainalle. Pitkä maksuaika mahdollistaa pienemmät kuukausierät, mutta samalla lainan kokonaiskustannukset kasvavat, kun lainalle ehtii kertyä enemmän korkoa. 10 000 euron laina toki vaatii hieman aikaa, jotta sen saa maksettua. Tietysti lyhennyksen jälkeen tulee rahaa jäädä muuhunkin elämiseen eli suunnittelu on tässäkin kohtaa tärkeää.

Onko mahdollista siirtää laskun eräpäivää tai pitää maksuvapaita kuukausia?

Kannattaa aina lukea kaikki lainaan liittyvät ehdot tarkasti, koska osa yrityksistä tarjoaa kyseisiä etuja, mutta osa ei. Jotkut saattavat periä eräpäivän siirtämisestä pienen maksun, mutta osa yrityksistä tekee sen täysin ilmaiseksi. Saattaa olla myös mahdollista muuttaa eräpäivää kuun alusta kuun loppuun, jos vaikka palkanmaksukausi itsellä muuttuu.

Miten vältyn maksuvaikeuksilta?

Raha-asioiden hoidossa on tärkeää suunnitelmallisuus. On hyvä pyrkiä mahdollisimman tarkasti arvioimaan kuukauden tulot ja menot, jotta yllätyksiä ei tule. Mikäli on ottanut 10 000 euroa lainaa, niin kannattaa siihen liittyvät lyhennykset heti budjetoida seuraavan kuukauden menoihin, jotta osaa laittaa sopivan summan sivuun.

Kaikista kuluista on hyvä pitää kirjaa, koska se usein auttaa jo säästämään päivittäisissä menoissa. Apuna voi käyttää kännykkää tai tablettia, koska nykyään jompi kumpi on lähes jokaisella aina mukana ja niiden avulla on helppo tehdä muistiinpanoja.

Kotona voi vaikka tietokoneen taulukkolaskentaohjelman avulla pitää kirjaa omista tuloista ja menoista, jotta pysyy varmasti ajantasalla omista menoistaan.

Mitä jos minulla on jo maksuvaikeuksia?

Kannattaa aina ottaa välittömästi yhteyttä yritykseen, josta laina on haettu. Usein asiat ovat sovittavissa ja saattaa olla mahdollista siirtää eräpäivää vaikka kuukaudella eteenpäin tai pitää maksuvapaa kuukausi. Mikäli lasku on jo päässyt erääntymään, niin kannattaa silti ottaa heti yhteyttä, koska usein asiat ovat kuitenkin jollakin tavalla sovittavissa. Esimerkiksi maksusuunnitelman tekeminen saattaa onnistua.

Aina on siis hyvä olla yhteydessä yritykseen mahdollisimman pian, jotta saa asiat selvitettyä. Pahin virhe on jättää asia sikseen, koska siitä usein tulee rutkasti ylimääräisiä kuluja, jos lainan periminen siirretään esimerkiksi perintätoimiston hoidettavaksi.

 

 

No comments
Matti KuustonenLainaa 10000€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *