2000€

Lainavertailu 2000 euroa

2000 euron suuruisen lainan voi saada monella tavalla – pikalainana, vertaislainana, kulutusluottona tai luottotilinä. Erilaisten luottotyyppien lainaehdot vaihtelevat joskus olennaisestikin sen kannalta, paljonko kuluttaja lopulta tulee lainantarjoajalle maksamaan. Seuraavassa on eriteltynä erilaisia tapoja nostaa 2000 euron laina.

Pikavipit

 

Pikalainat ovat hyvä vaihtoehto lähinnä silloin, kun rahoitustarve on akuutti tai äkillinen ja laina on maksettavissa takaisin mahdollisimman pian. Pikavippien laina-ajat ovat yleensä todella lyhyitä, usein vain yhden kuukauden mittaisia, ja useimmiten koko summa lyhennetään kerralla takaisin. Tämä vaihtoehto sopii esimerkiksi tilanteeseen, jossa raha on loppunut kesken kuukauden, ja summa on maksettavissa heti seuraavasta palkasta takaisin. Esimerkiksi seuraavat yritykset tarjoavat lyhytaikaisia 2000 euron pikalainoja:

 Vivus.fi

Vivus.fi tarjoaa ensimmäisen lainan uudelle asiakkaalleen ilman korkoa, mutta tarjolla on etuja myös vanhemmille asiakkaille. Esimerkiksi 2000 euron pikalaina on saatavilla vain sellaiselle henkilölle, joka on aiemminkin nostanut lainan tältä yritykseltä. Maksuaikaa on saatavilla vain korkeintaan 30 päivää ja eräpäivän ylitys tulee kalliiksi – tämän vuoksi kannattaa ehdottomasti varmistua omasta maksukyvystään ja hoitaa takaisinmaksu ajoissa.

Vaikka laina-aika on lyhyt, se tietää myös pienempää lainan korkoa. Takaisinmaksettavaa tulee noin 2300 euroa. Vuosikorko Vivuksen lainoilla on yli 400%, joten tässäkin mielessä luotto kannattaa maksaa takaisin ajoissa.

Lainan ottajan tulee olla täysi-ikäinen suomalainen henkilö, jolla on verkkopankkitunnukset sekä henkilökohtainen matkapuhelinnumero. Lisäksi luottotiedot tarkistetaan ennen lainapäätöksen tekemistä, ja niiden tulee olla kunnossa.

Vivus on hyvä valinta sellaiselle henkilölle, joka tahtoo erittäin nopeaa lainaa ja tietää voivansa maksaa sen takaisin eräpäivään mennessä. Vakuuksia tai tulotietoja palvelu ei kysy.2000e pikavippi

 CashBuddy

CashBuddy on pankkilainaa kalliimpi pikalaina, mutta paljon nopeampi vaihtoehto pankkilainaan verrattuna. 2000 euron lainalle on mahdollista saada maksuaikaa jopa 60 kuukautta, mutta tällöin laina kasvaa todella paljon korkoa ja voi jopa kaksinkertaistua. Edullisinta 2000 euron pikalaina on ottaa 12 kuukauden maksuajalla, jolloin korkoa ei ehdi juurikaan kertyä.

CashBuddy-lainan ottamisesta koituu jonkin verran sivukuluja, kuten parinsadan euron suuruinen tilinavausmaksu. Kaikki maksut ovat lueteltuina yrityksen verkkosivuilla, joten toiminta on läpinäkyvää ja lainan ottaja tietää sopimusta tehdessään, mihin on sitoutumassa.

Nopeuden kannalta CashBuddy on hyvä vaihtoehto:  lainapäätöksen ja rahat tilille saa käytännössä heti. Lainan ottaminen edellyttää 22 vuoden ikää, riittävän suuria nettotuloja sekä puhdasta luottotietorekisteriä. Hakemus laaditaan helposti verkossa.

Vertaislainat

Vertaislaina on uudenlainen lainaustapa, jossa raha liikkuu yksityisten ihmisten välillä. Tämä palvelu yhdistää rahan tarvitsijat heihin, joilla rahaa on ja jotka haluavat kasvattaa sille korkoa. Yritys ei tässä tapauksessa myönnä luottoa tai lainaa sitä luoton ottajalle, vaan kyseessä on aina kahden yksityisen ihmisen välinen sopimus. Luotoilla on tästä huolimatta ikärajat ja myönteisen päätöksen saamiseksi lainan ottajalla on oltava puhdas maksuhistoria.

Vertaislainassa rahan saamiseen voi mennä enemmän aikaa, kuin suoraan rahalaitokselta tai pankilta lainatessa. Tämä johtuu siitä, että hakija esittää hakemuksessaan tietyt toiveet lainan koron suuruudesta ja takaisinmaksuajasta. Sijoittaja voi suostua tai olla suostumatta näihin ehtoihin, ja myös antaa oman ehdotuksensa lainan ehdoista. Tällä tavalla lainasopimus syntyy ihmisten välille vain, jos kumpikin osapuoli on tyytyväinen tarjottuihin ehtoihin. Näin luoton voi parhaassa tapauksessa saada todella edullisesti yleisiin markkinahintoihin nähden, tai voi myös olla, ettei sopimusta synny lainkaan. Vertaislaina ei siis ole kiireisen vaihtoehto.

Fixura.fi

Fixura.fi on vertaislainojen välityspalvelu, jossa vertaislainaa voi hakea helpolla ja nopealla verkkohakemuksella. Lainan hakijan kannattaa määrittää toiveensa laina-ajan pituudesta sekä korosta sellaisiksi, että niihin suostuminen on sijoittajan kannalta edullista: näin mahdollisuudet lainan saamiseen ovat paremmat. Esimerkiksi, jos lainan ottaja määrittää lainan suuruudeksi 2000 euroa, laina-ajan pituudeksi 48 kuukautta ja koroksi 20%, on jo todennäköistä, että tarjoukseen suostutaan. Tällöin luoton kuukausieräksi tulee noin 70 euroa.

2000e lainan ja sen koron päälle tulee 150e:n suuruinen avausmaksu sekä noin 9 euron suuruinen kuukausittainen tilinhoitomaksu. Nämä ovat välityspalvelun perimiä maksuja, jotka eivät mene lainantarjoajalle, vaan jäävät yritykseen. Lainaa harkitsevan kannattaa tutustua myös tarkemmin ehtoihin, joita Fixuran verkkosivuilla esitetään.

Fellow Finance

Fellow Finance on edellisen tapaan vertaislainan välityspalvelu ja toimii pääpiirteittäin täysin samoin, kuin Fixura. Erotuksena on, että esimerkiksi 2000 euron pienlaina on mahdollista saada tilille vielä saman päivän aikana – suuremmat luottosopimukset harkitaan tarkemmin. Tilisiirtoja tehdään päivittäin kello 9-17 välisenä aikana, joten ennen aamuyhdeksää ja illalla viiden jälkeen tehdyt hakemukset käsitellään vasta virka-aikana.

Fellow Financen kautta on mahdollista hakea kulutuslainaa, sekä myös yhdistelylainaa, jolla vanhat pienemmät lainat yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi. Kaikilta osin noudatetaan yleisiä lainaehtoja, eli hakijan tulee olla täysi-ikäinen Suomen kansalainen puhtailla luottotiedoilla, sekä omistaa henkilökohtainen matkapuhelinnumero sekä verkkopankkitunnukset.

Luottotilit ja joustoluotot

Luottotilit ja joustoluotot ovat luottokortin tapaisia tilejä, jotka avaamisen jälkeen ovat aina lainan tarvitsijan käytettävissä. Useimmiten tilin avaaminen itsessään ei maksa lainkaan, mikä on etu eräisiin edellä lueteltuihin vaihtoehtoihin nähden, mutta kuluja voi toisaalta syntyä erillisistä nostomaksuista sekä tilinhoitomaksuista paljonkin. Näiden tilien avaaminen ei vaadi vakuuksia ja myönteisen päätöksen saa yleensä todella nopeasti. Myös luottotilit ja joustoluotot edellyttävät moitteettomia luottotietoja sekä täysi-ikäisyyttä. Ikärajoissa on jonkin verran vaihtelua.

Risicum.fi

Risicumilta on mahdollista nostaa joustolainaa 2050 euroon asti. Lainasta voi nostaa aina tarvitsemansa summan lopun saldon jäädessä tilille vararahastoksi. Tilin avaamisen jälkeen se on aina käytettävissä, eikä lainan saaminen ole sidoksissa vuorokaudenaikaan tai päivään. Risicum Joustolainan suuruus on aina 2050 euroa, vaikka lainan tarve olisi pienempi.

Joustolainan hakeminen toimii siten, että hakija tekee itselleen henkilökohtaisen pin-koodin Risicumin verkkosivuilla. Tähän vaaditaan henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia. Lainaa lyhennetään kuukausittain 10% lainan kokonaissummasta tai vähintään 50 eurolla. Nostopalkkio on aina 12,5% noston määrästä. Vuotuinen korko käytössä olevasta pääomasta on 77,9% ja laskutuslisä 4,99 euroa.

Joustolaina sopii henkilölle, joka tarvitsee usein pienempiä lainoja. 2000 euron vippi kokonaissummasta tarkoittaa, että nostaja maksaa tuolloin kerralla 12,5% nostostaan.

Mikäli tililtä ei tehdä lainkaan nostoja, ei myöskään korkoa ja kuluja kerry. Vararahastona tämä siis toimii hyvin.

Lainasto.fi

Lainasto.fi-sivustolta on mahdollista saada NordCredit-joustoluotto alle 300 euron kuukausierillä. Tiliä avatessa määritellään edellisen tapaan luottoraja, josta on mahdollista nostaa pienempiä summia tai koko summa kerralla aina tarpeen vaatiessa. Tällöin nostoja voi tehdä mihin tahansa vuorokauden aikaan.

NordCredit-joustoluotto on hieman edellistä kalliimpi vaihtoehto, sillä nostoprovisio on jo 14% nostoa kohden. Kuukausikorkoa lainalle kertyy 5%. Avausmaksua ei kuitenkaan veloiteta.

Tämä on hyvä vaihtoehto, mikäli tahtoo saada käyttöönsä jatkuvan luoton ilman toistuvaa erillisten hakemusten täyttämistä. Joustoluotto toimii hyvin paljon luottokortin tapaan.

 Kulutusluotot

Kulutusluotot ovat pankkien tai yksityisten rahalaitosten tarjoamia lainoja pidemmällä maksuajalla harkitumpiin ostoksiin, kuten kodin sisustukseen, asunnon vakuusmaksuihin tai elektroniikkaostoksiin. Ilman vakuuksia tai takaajia 2000e lainan saaminen onnistuu monien verkkosivujen kautta.

Ostosraha.fi

Ostosraha-kulutusluotolle on mahdollista saada jopa 72 kuukauden maksuaika, mutta pitkä maksuaika toki kasvattaa lainalle melko paljon korkoa. Esimerkiksi 2000 euron kulutusluoton maksuajaksi kannattaa valita alle kolme vuotta, jolloin korot pysyvät maltillisina. Mikäli Ostosrahaa nostaa tuon summan 24 kuukauden maksuajalla, tulee luoton hoitamisen kuukausieräksi 119 euroa.

Ostosraha-kulutusluottoa myönnetään yli 21-vuotiaille, raha-asiansa hyvin hoitaneille Suomen kansalaisille. Lainalla on kiinteä korko, joka pysyy samana koko laina-ajan. Luottohakemuksia käsitellään päivittäin kello 8-22. Valmiin päätöksen jälkeen luotto siirtyy hakijan pankkitilille parhaimmillaan saman päivän aikana. Kyseessä on kertaluontoinen luotto, josta ei koidu nostoprovisioita.

 

SveaDirekt.fi

SveaDirektin myöntämä kulutusluotto on hyvämaineinen ja edullinen laina. Siihen on saatavilla jopa 12 vuotta maksuaikaa, jolloin 2000 euron luoton kuukausieräksi tulisi vain 22 euroa. Lainan saaminen edellyttää hakijaltaan 20-65 vuoden ikää, puhdasta luottotietorekisteriä, 18 000 euron vuosituloja joko työ- tai yritystuloista tai eläkkeestä sekä kolmen edellisen vuoden yhtäjaksoista asumista Suomessa.

SveaDirektin myöntämän lainan korko on noin kymmenen prosentin luokkaa, mikä tekee siitä tämän vertailun pienimmän koron. Lisäksi yrityksen asiakaspalvelu on vastuullista ja asiakaslähtöistä.

Yritys myöntää pientä luottoa tietyin edellytyksin myös sellaisille henkilöille, jotka eivät välttämättä täytä kaikkia pankkien edellyttämiä luotonantokriteereitä. Esimerkiksi Privatlainan nostajalla saa olla kaksi jo pois maksettua maksuhäiriömerkintää, kunhan hänen maksukykynsä muilta osin selvitetään hakuprosessin aikana. Myöskään se, ettei hakija ole Suomen kansalainen, ei ole este luoton saamiselle, kunhan hänellä on ollut vakituinen osoite Suomessa viimeisten kolmen vuoden ajan.helppoa lainaa 2000 euroa

Svean myöntämän kulutusluoton näkymistä tilillä voi joutua odottamaan muutaman päivän, sillä hakuprosessin aikana hakijan maksukyky tarkistetaan hieman laajemmin kuin esimerkiksi vakuudettomissa pikalainoissa. Aivan kiireisimmälle tämä vaihtoehto ei siis sovi. Toisaalta odotus varmasti sikäli kannattaa, että tässä tapauksessa korot pysyvät maltillisina.

Yllä on esitelty useamman tyyppisiä vaihtoehtoja 2000 euron suuruisen lainan nostamiselle. Edellisistä pikavipit soveltuvat parhaiten henkilöille, jotka tarvitsevat hyvin lyhytaikaista lainaa. Vertaislainat ovat parhaita vaihtoehtoja heille, jotka ovat valmiita odottamaan päätöstä jonkin aikaa, mikä tietää mahdollisuutta saada markkinahintoja edullisempaa lainaa. Luottotilit ovat hyödyllisiä usein toistuvassa pienimuotoisessa rahoitustarpeessa. Kulutusluotot ovat parhaimmillaan kustannettaessa harkitumpia hankintoja melko pitkällä takaisinmaksuajalla.

Miten välttyä maksuvaikeuksilta?

Kannattaa suunnitella oma lainantarve todella tarkasti, jotta ei ota vahingossa liian suurta lainaa. Myös maksutapaan kannattaa kiinnittää huomiota, koska jotkut yritykset haluavat, että maksu tapahtuu yhdessä erässä korkoineen ja kuluineen, mutta osa tarjoaa mahdollisuutta osamaksuun.

Myös maksuaikaan on hyvä kiinnittää huomiota, koska lyhyellä maksuajalla voi saada lainaa jopa täysin ilman korkoja tai kuluja, mutta mikäli tarvitsee pitkän maksuajan, niin kannattaa varmistaa, että yritys tarjoaa sitä vaihtoehtoa. Ei kannatta kuitenkaan turhaan ottaa todella pitkää maksuaikaa, koska se aina kasvattaa lainan kokonaiskustannuksia.

No comments
Matti Kuustonen2000€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *