Lainaa 20000€

Mistä kannattaa ottaa 20000 euroa kulutusluottoa

Suuremmat luotot kannattaa aina hakea yritykseltä, johon luottaa täydellisesti. 20000 euron pikalaina vaatii lähes poikkeuksetta sitoutumisen useammaksi vuodeksi – kymmenenkään vuotta ei aina riitä. Pitkässä laina-ajassa on se hyvä puoli, että kuukausierät pysyvät melko pieninä siitä huolimatta, että korkoa ehtiikin kertyä pitkällä ajalla paljon.

Läheskään kaikista paikoista ei saa lainaa 20000 euroa, koska kyseessä on todella suuri summa. Summan lainaaminen on kuitenkin mahdollista esimerkiksi Svean, Bank Norwegianin, Lainaamon ja Nordax Bankin kautta. Joillakin sivustoilla on mahdollista laskea takaisinmaksun kuukausierien suuruus helppokäyttöisen laskurin avulla, mutta aina kannattaa käyttää omaa laskupäätä sen selvittämiseksi, mihin lopulta on sitoutumassa luottosopimuksen tehdessään.

 

Miksi laina kannattaa ottaa verkosta eikä pankista?

20000 euron laina verkosta on useamman ihmisen ulottuvilla kuin pankkilaina. Verkosta saatavalle lainalle ei yleensä tarvitse asettaa vakuutta tai takaajaa. Lisäksi lainapäätöksen saa useimmiten nopeammin, kuin pankkilainan kohdalla.

Yleensä kun ihminen on nuori, hänellä ei välttämättä ole sellaista elämäntilannetta, että hän kykenisi asettamaa lainalleen suuria vakuuksia. Rahan tarvetta voi kuitenkin esiintyä kaiken ikäisillä ihmisillä. Onkin hyvä, että suuremmatkin lainasummat ovat mahdollisia useammalle ihmiselle.

 

Mitä lainan saaminen vaatii?

Suuren rahasumman lainaaminen saattaa joskus edellyttää jopa 25 vuoden ikää, mutta jo 20-vuotiaskin voi saada sen joistain paikoista. Riittävän iän lisäksi myönteinen lainapäätös edellyttää, että hakijalla on riittävät säännölliset tulot, jotta velasta selviytyminen aikataulussa on mahdollista. Myös mahdolliset aikaisemmat velat on selvitettävä hakemuksen teon yhteydessä.

Yleensä riittävä toimeentulo tarkoittaa vähintään 1500 euron kuukausittaisia tuloja sekä sellaista työsuhdetta, joka ei ole määräaikainen tai koeajalla. Myös muunlaiset työsuhteet voivat tulla kyseeseen, mikäli kykenee perustelemaan lainanhoitokykynsä. Lisäksi hakijan itsensä arvioitavaksi jää, pystyykö todennäköisesti hoitamaan velkaansa sopimuksen mukaisesti koko laina-ajan: työsuhteet ovat nykyään entistä epävarmempia, jolloin tulevaisuutta voi olla vaikea ennustaa.

Käytännössä kaikki rahoitusyritykset edellyttävät lainan hakijoilta puhtaita luottotietoja. Jonkin verran lainaa voi saada vähäisellä määrällä maksuhäiriömerkintöjä esimerkiksi Svean kautta: edellytyksenä kuitenkin on, että velkaantuminen on päättynyt ja velat on maksettu takaisin.

Asiakkaalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa, useimmiten henkilökohtainen matkapuhelinliittymä sekä verkkopankkitunnukset, jotta voi luotettavasti todentaa henkilöllisyytensä. Toiset yritykset vaativat asiakkaaltaan myös Suomen kansalaisuutta, mutta osalle riittää tarpeeksi pitkä oleskelu Suomessa sekä jonkinlainen laillinen oleskelun peruste.

 

Kulutusluottoa 20 000 euroa

Kulutusluotto on kertasummana myönnettävä luotto, jota haetaan rahoitusyritykseltä tai pankista ja joka maksetaan takaisin kuukausittain erissä. Kulutusluotto kasvaa korkoa koko laina-ajan. Muun muassa Svea, Lainaamo, Bank Norwegian ja BIg Bank myöntävät 20000 euron suuruisia kulutusluottoja.

Kulutusluottoa voi saada verkosta nykyään hyvinkin edullisesti ja pienellä korolla. Lainaa harkitsevan kannattaa kuitenkin selvittää aina, syntyykö luotosta jonkinlaisia piilokuluja: maksaako esimerkiksi kulutusluottosopimuksen tekeminen erikseen.

20000e pikavippi

Vertaislainaa 20000 € heti tilille ilman vakuuksia

Vertaislainaaminen on kaikkein vanhin lainaamisen muoto, mutta julkisilla markkinoilla on vasta hetken ollut sitä välittäviä yrityksiä. Suomessa esimerkiksi Fixura välittää vertaislainoja ihmisten välillä.

Vertaislainaus perustuu ajatukseen yhdistää rahan tarvitsijat heihin, joilla rahaa on ja jotka haluavat saada tuottoa sijoitukselleen. Yritys ottaa välistä oman palkkionsa; muutoin kaikki on lainan ottajan ja myöntäjän keskenään sovittavissa. Vertaislainaa välittävä yritys tarkistaa hakijoiden luottotiedot, joten tietojen tulee olla kunnossa myös tässä vaihtoehdossa.

Mikäli päätyy valitsemaan vertaislainan, voi lainan joskus saada paljonkin markkinatasoa edullisemmin, mikäli tämä sopii sijoittajalle. Asiakas saa itse ehdottaa hakemuksessaan haluamaansa maksuaikaa 20 000 euron lainalle sekä korkoa, ja sijoittaja päättää, hyväksyykö hän tarjotut ehdot vai ei. Sijoittaja voi myös ehdottaa pienempää lainasummaa tai pidempää tai lyhyempää takaisinmaksuaikaa, jolloin jää asiakkaan vastuulle hyväksyä tai hylätä tarjous. Vertaislainaaminen sopii siis henkilölle, joka on valmis odottamaan rahojen käyttöön saamista jonkin aikaa ja haluaa yrittää saada lainaa itse määrittelemillään ehdoilla.

 

Miten laina maksetaan takaisin?

20000 euroa lainaa ilman takaajia ja vakuuksia on niin suuri rahasumma, että takaisinmaksuun tulee pystyä sitoutumaan useammaksi vuodeksi. Tämä tarkoittaa, että luoton ottaneen henkilön täytyy huolehtia tarkasti työssäolostaan sekä riittävästä toimeentulostaan. Pienimmillään lainan kuukausierät ovat 200 euron luokkaa: esimerkiksi pienituloiselle opiskelijalle tämä voi olla liian suuri summa maksettavaksi joka kuukausi usean vuoden ajan. Työssä käyvälle henkilölle summa ei kuitenkaan ole välttämättä kovin suuri.

Lainaa lyhennetään kuukausittain. Riippuu luoton myöntäneestä yrityksestä, tapahtuuko tämä tasaerissä ja voiko lainan korko muuttua laina-ajan kuluessa. Yleensä kulutusluottoihin on mahdollista saada maksuvapaita kuukausia, jolloin voi pitää taukoa maksuissa, tai lyhennysvapaita kuukausia, jolloin maksetaan ainoastaan korkoa. Maksuvapaiden ja lyhennysvapaiden kuukausien kohdalla pois jäänyt lainaerä siirtyy maksettavaksi laina-ajan loppuun.

Lyhennyserät maksetaan laskulla, joka lähetetään asiakkaan kotiin tai verkkopankkiin. Yleensä on mahdollista solmia suoramaksusopimus, jolloin lyhennystä vastaava summa siirtyy ilman toimenpiteitä asiakkaan tililtä yrityksen tilille automaattisesti, jolloin maksamisen unohduksen vaaraa ei ole.

 

Miten voi välttyä maksuvaikeuksilta?

Tarkka etukäteissuunnittelu on kaikkein tärkeintä maksuvaikeuksien ehkäisemisessä. Luoton ottamista harkitsevan on laskettava tarkkaan, pystyykö hän sitoutumaan suureen lainasummaan usean vuoden ajan. On ajateltava oman alan työllisyysnäkymiä ja omaa työssä pysymisen todennäköisyyttä. Lyhytkin työttömyys voi aiheuttaa suuria vaikeuksia hoitaa luottoa, jolloin ensiapuna toimii maksuvapaan kuukauden hakeminen.suuriakin vippejä saa helposti

Mikäli suunnittelusta huolimatta joutuu maksuvaikeuksiin, on ensimmäiseksi otettava yhteyttä luoton myöntäjään ja sovittava toisenlaisesta maksujärjestelystä. On myös luoton myöntäjän etu, että näin tehdään – näin yritykselle ei synny luottotappioita ja asiakas saa säilytettyä luottotietonsa puhtaina.

Jos nämäkään toimenpiteet eivät auta ja velkakierre on syvä, on TakuuSäätiö tai oma sosiaalitoimisto oikea paikka hakea apua. Nämä tahot tarjoavat matalakorkoisia sosiaalisia luottoja vanhojen velkojen järjestelemiseen ja voivat auttaa muillakin tavoin taloudellisissa ongelmissa.

No comments
Matti KuustonenLainaa 20000€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *