Niksejä taloudenhoitoon

Miten rahareikä tukitaan?

Joskus elämä heittää kapuloita rattaisiin ja toisinaan potkii viheliäällä tavalla päähän. Noiden kahden tilanteen vaihdellessa joskus eteen sattuu myös riemun aiheita. Raha-asiat tapaavat seurata tuota samaa rataa: joskus sataa, mutta joskus myös paistaa. Monet säästävät sen seuraavan pahan päivän varalle, mutta eivät kuitenkaan kaikki. Toiset taas valitsevat sijoituksia, joiden tarkoituksena on suojata kertyneitä varoja talouden pyörteiltä ja toivottavasti jopa antaa tuottoa. Yllättävät rahareiät saattavat kuitenkin ajoittain horjuttaa itse kunkin taloudellista tasapainoa, jolloin hyvät neuvot ovat kalliit. Miten yllättävä rahareikä tukitaan?

Tasapainoilua menojen ja tulojen välillä

Kustannuksiin, kuluihin, menoihin ja maksuihin pitäisi aina löytyä juuri tarvittava määrä rahaa juuri niiden ollessa ajankohtaisia. Järkevästi ajoitetut laskut, kauppareissut ja riittävän kokoinen palkkapussi yleensä varmistavat tämän ruljanssin moitteettoman kulun. Ellei kaikki kuitenkaan mene täsmälleen odotetusti, voi haasteita muodostua nopeasti. On vaikeaa varmuudella ja pysyvästi ehkäistä ja estää menojen kasvaminen tuloja suuremmaksi. Tämä haastava tilanne saattaa sattua kenelle vain, ainakin hetkellisesti.Kun menot ylittävät tulot, mahdollisia ratkaisuja ei ole kovinkaan montaa. Rahaa on joko ansaittava nopealla aikataululla lisää tai sitä on lainattava. Menoja kannattaa luonnollisesti pienentää mahdollisuuksien mukaan, mutta tämän pitäisi kuitenkin tapahtua ennakoivasti, eikä vasta vararikon uhatessa. Kun puhutaan tilanteesta, jossa menot ovat jo ylittäneet tulot, laina on yleisin ratkaisu tilanteeseen. Lisätienestejä harvemmin saa sormiaan napsauttamalla juuri kun niitä tarvitsee ja olettaen säästöjen olevan poissa yhtälöstä, ainoastaan rahan lainaaminen jää jäljelle vaihtoehdoksi.

Lainaaminen on helpottunutVinkkejä taloudenhoitoon

Onneksi lainaaminen on kuitenkin nykyään helpompaa kuin koskaan. Erilaisten rahoitusyhtiöiden ja lainaa tarjoavien toimijoiden määrä on ollut kasvussa jo vuosien ajan. Myös erilaiset osamaksu- ja rahoitusratkaisut ovat monipuolistuneet ja yleistyneet. Näin ollen kuluttajalla on valinnanvaraa ja mahdollisuus soveltaa arjen ja juhlan menoihin ennennäkemätöntä joustavuutta. Kulujen tasaus onnistuu helposti, kunhan lainoja hyödyntää vastuullisesti ja vain niitä todella tarvitessaan.Erityisen paljon huomiota osakseen ovat saaneet erilaiset jousto- sekä kulutusluotot, pikalainat ja -vipit. Nämä ovat yleisesti ottaen varsin turvallisia mutta myös helppoja vaihtoehtoja vaikkapa ensi kertaa lainaa harkitsevalle. Vuosikorot ovat usein suhteellisen korkeita, mutta lainan saamisen helppous tekee pikalainoista varteenotettavan vaihtoehdon väliaikaisen rahapulan kanssa painivalle. Kun pikalaina maksetaan nopealla aikataululla takaisin, sen kulut eivät ehdi nousta kovinkaan suuriksi.

Apuna tiukassa paikassa

Elämän ylä- ja alamäet vaativat joustavuutta ja tahdonvoimaa. Vaikka pelkkä säästeliäisyys arjen valinnoissa kantaa jo pitkälle, kaikista menoista ei voi kuitenkaan tinkiä. Kun edessäsi on ylämäki, minkä muotoinen tai miten jyrkkä tahansa, pienet ja keskisuuret lainat voivat olla äärimmäisen suureksi avuksi. Niiden vastuullinen hyödyntäminen on vain viisasta, eritysesti jos vaihtoehtona on mahdollinen maksuhäiriö, lääkärikäynnin pitkittäminen tai jotakin muuta pienimuotoisia rahahaasteita vakavampaa.

No comments
Matti KuustonenNiksejä taloudenhoitoon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *