Pikavipeissä on useita hyviä puolia

Miksi pikavipit ovat niin käteviä? – kolme syytä ihastua

Pikalainat ovat pieniä, lyhytaikaisia ja vakuudettomia lainoja, joita yksityiset luottoyritykset myöntävät kuluttajille. Pikalainoja on monenlaisia, mutta tyypillinen pieni pikalaina on joitakin satoja euroja ja maksuaika on tavallisesti muutamasta viikosta muutamiin kuukausiin.

Pikavipit ovat Suomen markkinoilla suhteellisen uusia tulokkaita, sillä ensimmäinen vippi myönnettiin vuonna 2005. Ne ovat kuitenkin nopeasti saavuttaneet hurjan suosion kansalaisten keskuudessa, mutta mikä on niiden suosion salaisuuden takana?

1.  Pikavipin saa nopeasti ja helposti

Kun lainaa tarvitsee nopeasti, on pikavippi hyvä ratkaisu, sillä se saattaa olla jo viidessätoista minuutissa hakemuksen jättämisestä jälkeen tilillä. Tavallinen pankkilaina ei pysty mitenkään päihittämään pikavippejä nopeudessaan. Sitä paitsi pikavipin voi hakea täysin sähköisesti, ei ole siis tarvetta edes poistua kotoa silloin, kun tarvitsee lainaa. Riittää, että käytössä on toimiva internetyhteys. Lainapäätöksiä myös tehdään useissa pienlainafirmoissa vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä, joten yritysten aukioloajoista ei voi valittaa.

Pikavippi on myös täysin vakuudetonta lainaa, mikä tarkoittaa, että sitä on mahdollista saada ilman henkilötakaajia tai vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta. Tämä tekee pikavipistä lainamuodon, jota suurimman osan aikuisväestöstä on mahdollista hakea. Pikavipit ovatkin suosittuja kaikissa ikäryhmissä ja yhteiskuntaluokissa, sillä nopean hakuprosessinsa ansiosta ne ovat paras lääke akuuttiin rahapulaan.Kätevät vipit

2. Pikavipit ovat usein ainoa tapa saada pientä lainaa

Jos tarvitsee lainaa 100 euroa, ei kannata ottaa 1 000 euron lainaa. Tämä lienee aivan arkista logiikkaa, mutta jos pikavippejä ei olisi, voisi kulutaaja oikeastikin joutua ottamaan lainaa yli tarpeensa. Pankit nimittäin eivät ole innostuneita antamaan pieniä lainoja, eikä alle 1000 euron pankkilainaa saa oikein mistään. Pienlaina on siis monesti kuluttajan ainoa vaihtoehto saada luottoa silloin, kun rahantarve ei ole iso.

On iso etu kuluttajalle, että tarjolla on mahdollisuus ottaa lainaa vain niin paljon kuin sitä tarvitsee. Pienen lainan maksaa pois nopeasti, eikä se jää roikkumaan. Lisäksi lainaraha ei ole ilmaista, joten mitä vähemmällä lainarahalla pärjää, sitä parempi.

3. Pikalainan ottajan ei tarvitse selitellä lainantarvettaan

Pikalainan ottamisen ehdoton huippuoli on se, että lainantarvettaan ei tarvitse selitellä. Pikalainaa hakiessa kukaan ei kysele, mihin tarkoitukseen lainan tarvitsee, vaan se on täysin asiakkaan oma asia. Hakuprosessin aikana ei myöskään yleensä tarvitse jutella asiakaspalvelijoiden kanssa, vaan koko lainan haun pysty hoitamaan täysin elektronisesti. Pidättäytyväisille suomalaisille tämä on hyviä uutisia, sillä harva nauttii siitä, että joutuu rahapulassa selittelemään rahantarvettaan. Pelkkä akuutti rahavaje on jo sinänsä kyllin ikävä asia.

Kenenkään ei siis tarvitse tietää, että olet joutunut lainaamaan rahaa, ellet sitä itse halua kertoa. Tässä mielessä pikavippi päihittää mennen tullen juoruilevilta tuttavilta lainaamisen. Rahavaikeudet eivät ole häpeä, mutta ei niitä kyllä välttämättä tahdo mainostaakaan.

No comments
Matti KuustonenPikavipeissä on useita hyviä puolia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *