Pikavippi 19v

Mistä 19-vuotias voi saada pikavipin?

Kaikki rahoituspalvelut eivät myönnä pikalainaa hyvin nuorille henkilöille. On kuitenkin olemassa joitain firmoja, joista 19-vuotiaskin voi nostaa pienen summan rahaa lainaan. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi Euroloan, Credit 24, Ainalaina, Suomilimitti, Yleislaina ja Pikavippi.fi. Yleisesti ottaen pikavippi 19-vuotiaalle on jo hieman helpompi saada verkosta, kuin juuri täysi-ikäistyneen 18-vuotiaan, mutta myönnettävät lainasummat ovat usein paljon pienempiä, kuin vanhemmille henkilöille myönnettävät.

Miksi lainaa ei saa kaikista paikoista?

Lainan ottaminen vaatii aina sellaista maksukykyä, jolla luotosta pystyy todennäköisesti suoriutumaan eräpäivään mennessä ja välttämään näin suuriksikin paisuvat maksuongelmat. Pikalainoissa on usein suuret korot, jotka voivat helposti moninkertaistaa otetun lainan määrän, ellei luottoa maksa takaisin heti sen ollessa mahdollista. Pikavipit eivät edellytä minkäänlaisia vakuuksia tai takaajia, joten luottoa myönnetään todennäköisyyden perusteella – kuinka todennäköisesti lainan ottaja on ikänsä puolesta työssä käyvä ja maksukykyinen henkilö. Monet 18- ja 19-vuotiaat ovat työelämässä, mutta toisaalta monet myöskin elävät nuoruutta, johon kuuluu monenlaisten asioiden kokeileminen ja toisinaan hieman epävarma elämäntilanne. Tämän vuoksi on vastuullista toimintaa, ettei ainakaan suurempia lainasummia myönnetä kovin helposti todella nuorille ihmisille. Maksuongelmien selvittäminen vie myöhemmin elämässä paljon voimavaroja ja oikeaa rahaa, joten sellaisten syntymistä todella nuorena on hyvä välttää. Maksuhäiriöt voivat vaikeuttaa olennaisesti asunnon ja työpaikan saantia myöhemmin, vaikka henkilön elämä olisikin vakiintunut sitten nuoruusvuosien.

Mitä pikavippi 19v nuorelle saaminen vaatii?

Pikalaina 19-vuotiaalle ei vaadi vakuutta tai takaajaa. Ennen kulutusluoton myöntämistä taas kysytään usein erilaisia tulo- ja menotietoja, joten näiden hakeminen voi vaatia jonkin verran enemmän työtä. Mikäli lainan ottaja päätyy valitsemaan pikavipin kulutusluoton sijaan, ainoa vaatimus sen saamiseksi on riittävä saavutettu ikä, sekä monessa tapauksessa henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, matkapuhelinnumero, vakituinen osoite Suomessa sekä Suomen kansalaisuus. parin sadan euron lainaKoska lainan tarjoaja ei tarkista mitään palkkatietoja tai muita tuloja, jää lainan ottajan itsensä vastuulle harkita, sopiiko lainan takaisinmaksu hänen budjettiinsa. Esimerkiksi 1100 euron kuukausittaisilla tuloilla voi pystyä maksamaan takaisin kuukauden maksuajalla noin 100 euron vipin korkoineen, mutta silloinkin – mikäli asunnon vuokra on esimerkiksi 600 euroa  – on monia muita asioita budjetoitava paljon tiukemmin. Mikäli lainan voi maksaa takaisin pienemmissä erissä, voi suurempikin summa tulla kyseeseen, mutta tällöin on huomioitava pidemmästä maksuajasta kertyvät suuremmat korot.

  • Kuinka paljon voin saada lainaa?

Usein suurin summa, jonka 19-vuotias voi saada kulutusluottona, on 2000 euroa. Tästä summasta on kuitenkin poikkeuksia – itse vertailemalla voi joistain paikoista saada nostettua suuremmankin luoton. 2000 euroa on kuitenkin maksuajan puitteissa vielä pienituloisenkin ihmisen maksettavissa takaisin ilman vaikeuksia – suuremman velan ottoa kannattaa harkita tarkasti omien tulojen mukaan.

Alle 500 euron lainat ovat yleisimpiä summia, jotka 19-vuotiasta henkilöä kiinnostavat. Näiden lainaaminen onnistuukin helposti. Suurimmalle osalle 19-vuotiaista pikavippi on siis se lainatuote numero yksi. Maksuajat kuitenkin vaihtelevat paljon: esimerkiksi Credit24-vipin voi maksaa takaisin jopa 60 päivässä, kun taas jotkin yritykset vaativat takaisinmaksua jo 30 päivän sisällä. Lainaa haettaessa onkin tärkeää, että muistaa solmia omaan tilanteeseen parhaiten sopivan maksusopimuksen.

  • Milloin saan rahat tililleni?

Lainattujen rahojen käyttöön saamisen ajankohta riippuu paljon siitä, miltä yritykseltä lainan nostaa. Mikäli päätyy ottamaan pikavipin, voi rahat saada tililleen erittäin nopeasti, jopa muutamassa minuutissa. Yöaikaan tai viikonloppuisin rahat eivät saa Suomen lain mukaan siirtyä asiakkaan tilille. Yleensä tilisiirtoja tehdään noin 8-22 välisenä aikana arkipäivisin. Tästä aikarajoitteesta poikkeavat erilaiset luottotilit, kuten Euroloan ja Suomilimitti – tällöin asiakas saa nostaa rahaa omalta luottotililtään kellonajasta ja päivästä riippumatta. Luottotiliä käytettäessä viive maksun siirtymisessä on todella pieni, eikä itse tilin myöntäminenkään kestä joitain minuutteja kauempaa. Yleisesti ottaen siis pikavipit ja luottotilit ovat nopeita tapoja lainata rahaa, kulutusluotot taas aavistuksen hitaampia.

pikavippi 19v

  • Kuinka laina maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin yrityksen kanssa laaditun maksusopimuksen mukaan. Maksuaikaa voi olla kahdesta viikosta useampiin kuukausiin yrityksestä riippuen. Lainan takaisinmaksu tapahtuu kotiin tai verkkopankkiin lähetettävän laskun perusteella – näistä vaihtoehdoista e-lasku on kaikkein luotettavin laskutustapa. Sähköisissä laskuissa ei ole paperilaskujen tapaan katoamisen vaaraa, minkä lisäksi paperisista laskuista saatetaan periä jonkinlainen laskutuslisä. Näin e-lasku on myös edullisempi vaihtoehto, minkä lisäksi se on tietenkin ekologisempi.

Joidenkin pikavippiyritysten kanssa voi solmia suoramaksusopimuksen, jolloin lainan takaisinmaksuerä siirtyy sovittuna päivänä suoraan verkkopankista yrityksen tilille. Tämä on kannattavaa, mikäli yritys tarjoaa tällaista vaihtoehtoa. Näin unohdus tai muu sellainen syy ei estä takaisinmaksun tapahtumista ajallaan.

Jotkin yritykset tarjoavat suurempien lainojen kohdalla maksuvapaita kuukausia sekä eräpäivän siirtoa, mikäli asiakas on tilapäisissä maksuvaikeuksissa. Yleensä maksuvapaiden kuukausien määrä on rajattu ja eräpäivän siirron voi tehdä ainoastaan sellaisen laskun kohdalla, jonka maksuaika ei ole jo ehtinyt umpeutua.

  • Miten voin välttyä maksuvaikeuksilta?

Varmin tapa välttyä maksuvaikeuksilta on ottaa luottoa ainoastaan sellaisessa taloudellisessa tilanteessa, jossa ei ole riskiä, ettei lainaa pystyisikään maksamaan ajallaan takaisin. Kuitenkin pikavippi 19v nuorelle saattaa olla suurikin investointi, joten on tärkeää budjetoida omat menonsa ja tulonsa ja sovittaa jokainen lainan lyhennyserä tähän suunnitelmaan. Mikäli nämä eivät näytä sopivan budjettiin, ei lainaa kannata ottaa.

Aina elämää ei voi kuitenkaan suunnitella etukäteen, ja uusi tilanne – kuten sairastuminen tai työttömyys – voi yllättää. Mikäli havaitsee, ettei kykene suoriutumaan lainan takaisinmaksusta ennen eräpäivän umpeutuessa, kannattaa ensimmäisenä olla yhteydessä luoton antaneeseen tahoon ja neuvotella asiakaspalvelun kanssa uudesta maksusuunnitelmasta. Käytännössä aina on kaikkien osapuolten kannalta edullisinta, ettei henkilön maksuongelmien anneta syventyä. Tällöin tarjolla on useita erilaisia vaihtoehtoja selvittää velka ilman, että se ehtii mennä perintään tai ulosottoon.

Ensiapuna velkaongelmiin tarjotaan yleensä maksuvapaata kuukautta tai eräpäivän siirtoa. Mikäli nämä keinot eivät riitä ratkaisemaan ongelmaa, voi velat yhdistää yhdeksi halvemmaksi luotoksi. Jos velkaa on paljon, voi esimerkiksi TakuuSäätiö myöntää lainasumman suuruisen uuden luoton, joka ei kasva korkoa samaan tapaan kuin pikavipit ja kulutusluotot. Uudella kulutusluotolla tai pikavipillä ei koskaan kannata maksaa pois vanhaa velkaa, sillä tästä tavasta voi koitua ajan myötä paljon suurempi ongelma, kuin mistä alun perin oli kyse.vippiä voi hakea tabletilla

Varsinkin nuoren henkilön kannattaa olla avoin ja puhua maksuvaikeuksistaan ennen suurempien ongelmien kasaantumista. Myöhemmin elämässä vanhan velan selvittäminen voi tuntua turhauttavalta ja velka taustalla aiheuttaa ongelmia, vaikka henkilö itse olisikin saanut lisää työkaluja ongelmiensa selvittämiseen eikä todennäköisesti tekisi samoja virheitä enää uudelleen.

 

  • Miksi pikavippejä kannattaa vertailla?

Verkossa on todella paljon erilaisia lainaa tarjoavia yrityksiä, joiden kesken on suurta vaihtelua muun muassa lainalle kertyvissä koroissa sekä takaisinmaksuajoissa ja –ehdoissa. Ensimmäistä vastaan tulevaa lainantarjoajaa ei aina kannata valita, sillä muualta luoton voisi saada paljon edullisemmin ja paremmilla ehdoilla. Esimerkiksi luottotilin tai kulutusluoton ottamisesta koituu joidenkin yritysten kohdalla jopa useamman sadan euron suuruinen tilinavausmaksu, kun taas toisissa paikoissa tällaista maksua ei veloiteta lainkaan. Lainan ottamiseen voi sisältyä myös muita piilokuluja, kuten esimerkiksi kuukausittaisia tilinhoitomaksuja. Nämä kulut täytyy kuitenkin nykyään saattaa asiakkaan tietoon kokonaisuudessaan ennen lainan ottamista. Pieni selvitystyö voi siis viedä aikaa, mutta säästää paljonkin rahaa.

No comments
Matti KuustonenPikavippi 19v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *