Pikavippi 20v

Mistä pikavippi 20v nuorelle?

Jo hieman kauemmin täysi-ikäisenä olleen henkilön on mahdollista saada lainaa jo hieman useammasta paikasta, kuin 18- ja 19- vuotiaiden. Myöskään lainasummissa ei enää ole samalla tavalla rajoitteita kuin aiemmin. Pikavippi 20v nuorelle on melko yleisesti hyväksytty käytäntö – tosin korkeampiakin ikärajoja näkee monella firmalla. Jotkin yritykset edellyttävät lainan ottajalta jopa 25 vuoden ikää. Muun muassa Ostosraha, Vivus, Risicum, Laina.fi ja Credit24 myöntävät pikavippejä 20-vuotiaille, mutta esimerkiksi Ainalainan ja Ferratumin ikärajat ovat hieman korkeammat.

 

Miksi pikavipeillä on ikärajat?

Ihmisen maksukyky ja varallisuus kehittyvät useimmiten iän mukana. Myös vastuunkantokyky ja elämäntilanteen tasapainoisuus ovat useammin edustettuina hieman enemmän ikää saavuttaneilla henkilöillä. Tämä ei tarkoita, etteikö 18-vuotias voisi olla hyvinkin vastuuntuntoinen ja 30-vuotias vastuuton ihminen, mutta yleistyksiä on monesta syystä käytettävä pikavippejä myönnettäessä. Nämä lainat eivät esimerkiksi edellytä minkäänlaisia vakuuksia tai takaajia, joten ainoaksi kriteeriksi lainan myöntämiselle jää usein henkilön ikä. Myös nuorempi henkilö voi tietenkin yrittää saada lainaa pankista, jolloin ikää enemmän merkitsevät vastaavasti vakuuksien ja tulojen kaltaiset asiat.

Ikärajat ovat olemassa myös nuorten henkilöiden omaksi parhaaksi. Usein käy niin, että ihminen elää todella nuorena epävarmaa elämää, mutta muuttaa tapojaan iän karttuessa. Mikäli tähän mennessä on ehtinyt kerryttää itselleen velkaa, säilyy esimerkiksi maksuhäiriömerkintä luottotiedoissa ja aiheuttaa ongelmia siitä huolimatta, että toimintatavat olisivat muuttuneet. Hyvin nuoren ihmisen kannattaa siis ensisijaisesti yrittää turvautua rahantarpeessa esimerkiksi omiin vanhempiin tai sukulaisiin pikavippiyritysten sijaan.

 

Kuinka paljon voin saada lainaa?

20-vuotias voi saada lainaa muutamasta kymmenestä eurosta aina useampaan tuhanteen euroon saakka. Suurimmillaan tämän ikäinen henkilö voi saada jopa 10 000 euron lainan vakuudettomasti verkosta: tämä onnistuu esimerkiksi Fixuran, Lendon ja Etua.fi:n kautta. Useimmiten rahoitustarpeet liikkuvat kuitenkin joissain sadoissa euroissa: tällaiseen rahantarpeeseen on tarjolla todella monia vaihtoehtoja.

 

Kannattaako ottaa pikavippi, kulutusluotto vai joustoluotto?

Pikavippi, joustoluotto ja kulutusluotto eroavat toisistaan olennaisesti kertyvän koron, takaisinmaksuajan ja muiden yleisten toimintaperiaatteittensa tasolla.

Pikavippi on pieni, useimmiten joidenkin kymmenien tai satojen eurojen suuruinen laina, joka maksetaan takaisin yhdessä tai muutamassa erässä: tämä voi olla edullisin vaihtoehto, mikäli rahantarve on todella akuuttia ja lainan tietää pystyvänsä maksamaan takaisin heti oman rahatilanteen parantuessa. Pikavippi voi olla myös erittäin kallis vaihtoehto, mikäli luottoa ei maksa takaisin heti eräpäivänä: vuotuiset korot voivat olla satojakin prosentteja. Pikavipillä rahoitetaan useimmiten päivittäisiä menoja, kuten ruokalaskuja, lääkärimenoja tai muita sellaisia asioita, joiden maksamisella on kiire, mutta rahaa niihin ei juuri sillä hetkellä satu itsellä olemaan.

Kulutusluotto on useimmiten summaltaan suurempi, kertaluontoinen laina, joka maksetaan takaisin useammassa erässä. Tämä on hyvä vaihtoehto esimerkiksi silloin, kun asuntoon täytyy ostaa joitain suurempia ja hinnakkaampia hankintoja ja oma budjetti riittäisi näiden maksamiseen osissa. Esimerkiksi 5000 euron suuruisella kulutusluotolla sisustaa ensimmäisen oman asunnon helposti ja saa tästä koituvat kulut pilkottua useammalle kuukaudelle. Mikäli aikaa säästämiselle ei ole, kulutusluotto voi olla hyvä ratkaisu.

Joustoluotto tai luottotili on useimmiten noin 2000 euron kerralla myönnettävä luotto, josta voi nostaa omalle pankkitililleen rahaa aina tarpeen mukaan. Tämä on hyvä vaihtoehto luottokortille, jos rahantarve iskee usein ja on pienempää ja akuuttia. Tässä vaihtoehdossa tulee kuitenkin ottaa huomioon se, että tilin avaaminen maksaa toisinaan: lisäksi kuluja kertyy esimerkiksi kuukausittaisista tilinhoitomaksuista sekä erillisistä nostoista veloitettavista nostoprovisioista. Onkin siis hyvä miettiä, tulisiko omassa rahoitustarpeessa edullisemmaksi hakea omasta pankista luotto-ominaisuutta pankkikortille vai käyttää joustoluottopalvelua.

 

Millä tavalla laina maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin hieman eri tavoin riippuen siitä, onko ottanut pikavipin, joustoluoton vai kulutusluoton. Pikavippi maksetaan takaisin useimmin kerralla tai vain muutamassa erässä, jolloin korkoa ei ehdi kertyä ylettömästi. Maksuaikaa on pikavippiyrityksestä riippuen kahdesta viikosta muutamaan kuukauteen. Summa myös aina tietenkin vaikuttaa, joten pikavippi 20v nuorelle on yleensä kuitenkin melko pieni, joten maksuaikataulukin on sen vuoksi melko nopea. Kulutusluotto maksetaan takaisin maksusopimuksen mukaisissa erissä kuukausittain. Joustoluottoa lyhennetään niin ikään maksusopimuksen mukaisesti erissä, tai sitten koko luoton summan voi maksaa takaisin kerralla.

Maksu tapahtuu kotiin lähetettävällä paperilaskulla tai verkkopankkiin lähetettävällä e-laskulla. Näistä kahdesta tavasta e-lasku on ehdottomasti luotettavampi, sillä paperilaskujen kohdalla on aina olemassa katoamisen riski. Lisäksi jotkin firmat tarjoavat suoramaksusopimusta maksuvaihtoehdoksi. Tällöin maksettava summa siirtyy aina kuukauden tiettynä päivänä suoraan luoton myöntäjän tilille, eikä maksun unohtamisen vaaraa ole.

pikavippi 20v

Mitä maksuvaikeuksien kanssa voi tehdä?

Yksinkertaisin tapa välttyä maksuvaikeuksilta ja velkaantumiselta on ennakkosuunnittelu. On tärkeää sovittaa suunniteltu luotto suunniteltuun budjettiin ja tarkastella, onko itsellä realistisia mahdollisuuksia suoriutua luotosta eräpäivään mennessä maksusopimuksen mukaisesti.

Mikäli maksuvaikeudet pääsevät yllättämään suunnittelusta huolimatta, tärkein ensiapu tilanteeseen on asiasta puhuminen. Ei ole kenenkään edun mukaista jättää tilannetta sellaiseksi, ettei luoton ottaja suoriudu luotostaan. Yritykset myöntävät mielellään maksuvapaita kuukausia sekä maksusuunnitelmia, jotta asiakas suoriutuisi velastaan.

Mikäli nämä keinot eivät auta, kannattaa ottaa yhteyttä esimerkiksi TakuuSäätiöön tai omaan sosiaalivirastoon, joista on mahdollista saada taloudellista apua velkaongelmissa. Ongelmat voivat tulla kenen tahansa kohdalle, ja niiden selvittäminen on kaikkien osapuolten kannalta järkevin mahdollinen ratkaisu.

Luoton maksaminen uudella luotolla – varsinkin pikavipin maksaminen uudella pikavipillä – on huonoin mahdollinen ratkaisu, joka useimmiten vain syventää velkaongelmaa.

 

Voinko ottaa suuremman luoton maksaakseni aiempia velkojani?

Suuremman luoton aiempien velkojen maksamiseen voi toki ottaa, mutta useimmissa tilanteissa se ei kannata. Eri asia ovat erilaiset yhdistelyluotot, joita myönnetään useammista eri paikoista otettujen luottojen yhdistämiseksi yhdeksi ja samaksi luotoksi. Tällöin korko voi pysyä maltillisempana kuin että jos jokainen otettu luotto kasvaisi korkoa itsekseen. Lisäksi luottojen hoitaminen on kätevämpää, jos ne yhdistää yhdeksi suuremmaksi.vipin hakeminen on nopeaa

Maksuvaikeuksissa, joissa tulot eivät enää riitä menojen hoitamiseen, täytyy kuitenkin ensisijaisesti turvautua edellisessä kohdassa annettuihin neuvoihin.

 

Millaisia kuluja lainan ottamisesta kertyy?

Lainan ottamisesta kertyy käytännössä aina monia erilaisia kuluja, minkä vuoksi vertailun tekeminen on tärkeää. Yleisin kulu on lainan päälle kertyvä korko, jonka suuruus vaihtelee eri firmojen välillä suuresti.

Lisäksi esimerkiksi luottotilin avaaminen itsessään saattaa maksaa jonkin verran, mikä on tärkeää ottaa huomioon. Jotkin firmat markkinoivat luottotilin avaamista järkevänä, vaikkei juuri sillä hetkellä olisikaan aikeissa ottaa lainaa. Mikäli näin aikoo tehdä, on tärkeää varmistua tilin avaamisen maksuttomuudesta.

Erilaiset tilinhoitomaksut sekä maksun eräpäivän siirrot ovat niin ikään itse lainan päälle kertyviä kuluja.

No comments
Matti KuustonenPikavippi 20v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *