Pikavippi 20€

20 euron pikavippiä ei välttämättä löydä helposti

20 euron pikalaina on yksi pienimpiä myönnettäviä lainasummia. Läheskään kaikki pikalainayritykset eivät kuitenkaan tarjoa asiakkailleen mahdollisuutta lainata näin pientä summaa. Usein minimi on vähintään 50 euroa. Lisäksi pienempien pikalainojen suosio on laskenut vuonna 2009 voimaan tulleen lakimuutoksen myötä. Tällöin kiellettiin pikavippien maksaminen yöaikaan. Pitkään venähtänyttä baari-iltaa ei siis enää pysty rahoittamaan pikavipeillä.

pikavippi 20e

Pikalainaa 20 euroa on niin pieni rahamäärä, että sen saa usein lainaksi myös ystäviltä tai sukulaisilta. Lainaaminen tutulta onkin suositeltava vaihtoehto, sillä pikkuvippien kulut ovat suuret suhteessa lainasummaan. Kannattaa myös pohtia, tarvitseeko pikalainaa todella. Vippiä ei ikinä kannata ottaa turhaan. Joskus kuitenkin tulee eteen tilanteita, jossa syntyy tarve hyvinkin pienelle lainalle. Tällöin 20 euron pikavippi voi olla juuri oikea ratkaisu.

 

Miksi pienikin lainasumma voi joskus olla tarpeen?

20 euroa lainaa on suhteellisen vähän rahaa, mutta tiukassa tilanteessa se saattaa toimia talouden pelastajana.Monelle pienituloiselle pikavippi on pelastava oljenkorsi silloin, kun arjen pyöriminen on taattava, vaikka menoja olisikin yllättäen tullut odotettua enemmän. Laskujen eräpäiviä saa yleensä melko hyvin siirreltyä, mutta jos jostain syystä se ei ole mahdollista, voi vaatimattomankin kokoinen pikavippi auttaa. Lisäksi akuutissa rahapulassa tilipäivää odotellessa saa 20 eurolla jo paljon perusaineksia ruokakaappiin. Harvoin tulee ajateltua, miten pienikin summa käyttörahaa lisää voi helpottaa elämää.

Vaikka pikavipit rahavajeen paikkaajana eivät välttämättä ole se kaikkein paras keino, eivät ne välttämättä ole pahinkaan. Monesti pikavipin käyttö voi säästää hermoja. Tuttavilta rahan pyytäminen voidaan kokea nöyryyttävänä ja tällöin pikavippi on keino säästyä kasvojen menetykseltä. Lainaaminen yksityishenkilöltä ei ole välttämättä helppoa, vaikka lainasumma olisikin mitättömän pieni. Pikalainaa ottaessa luoton saa anonyymisti, vaikka se todennäköisesti jonkin verran kalliimmaksi tuleekin kuin lähipiiriltä lainatessa.

 

Milloin pikkulainaa ei kannata ottaa?

 

Vaikka muutaman kympin laina kuulostaa varsin harmittomalta, ei kuitenkaan kannata ottaa lainaa ilman hyvää syytä. Pienempiä lainoja tulee helpommin otettua useampia, jolloin pienistä puroista voi kertyä iso virta. Vippi 20€ tarpeeseen voi olla loistava ratkaisu, mutta pikavipin muuttuminen ensisijaiseksi ratkaisuksi ei ole. Jos kuukausittain tarvitsee muutaman kympin lainaa, niin on hyvä miettiä, mitä omassa taloudenpidossaan voisi muuttaa.

Yöaikaan lainojen maksun kieltävä lakiuudistus on käytännössä lopettanut lainanoton spontaanisti pikku hiprakassa. Tämä on hyvä, sillä lainarahalla juominen on tuskin koskaan hyvä idea. Varjopuoli tosin on, että jos yöllä iskee todella kiireinen rahantarve johonkin tarpeelliseen, ei lainaa olekaan mahdollista nostaa ennen aamua. Uudistus kuitenkin luo suuntaviivoja vastuullisemmalle pikalainojen käytölle.

 

Kaikki firmat eivät myönnä 20 euron lainoja

Jos päädyt lainanottoon, muista, että useissa luottofirmoissa alaraja lainalle on 20 euroa korkeampi. Lainanetsijä voi siis kohdata hankaluuksia muutaman kymmenen euron lainaa tarjoavan yrityksen etsinnässä. Yksi vaihtoehto on tietysti nostaa lainaa yli tarpeen, jotta minimiraja täyttyisi. Tämä ei ole kuitenkaan kovin houkutteleva vaihtoehto, sillä pikalaina ei koskaan ole ilmaista rahaa, vaan se on maksettava korkojen kera takaisin.

Onneksi muutama firma kuitenkin tarjoaa myös 20 euron lainoja, joten epätoivoon ei kannata vajota. Firmoja, jotka muuan muassa tällä hetkellä tarjoavat 20 euron pikalainaa ovat Vivus.fi, Suomilimiitti, ja Everyday.fi. Minimilainasumma Vivus.fi ja Suomilimiitti -palveluissa on vain 10 euroa. Everyday.fillä alaraja on 20 €. Näitten yritysten nettisivuilla kannattaa siis vierailla, jos suunnitelmissa on hankkia pieni pikalaina.

 

Miten pitkän laina-ajan voi saada 20 euron lainalle?

Pääsääntöisesti pienissä lainasummissa maksuajat eivät ole päätähuimaavan pitkiä. Laina pitää olla maksettuna yleensä vähintään kuukauden sisällä. Poikkeuksen tekee Everyday-joustoluotto, jossa keskimäärin luotolle saa maksuaikaa 45 päivää. Eräpäivä tällä firmalla on aina lainanotosta seuraavan kuukauden viimeinen päivä.

Toisaalta on täysin järkeenkäypää, että pikkusummat maksetaan pois nopeasti. Kukapa edes haluaisi lyhentää 20 euron pikalainaa viittä vuotta? Tämä on kuitenkin hyvä huomioida lainaa hakiessa, sillä isommissa lainoissa laina-aikaa on usein mahdollista saada enemmän, jolloin lyhempi laina-aika voi yllättää.

 

Voiko 18-vuotias saada 20 euroa luottoa?

Vaikka 18-vuotias on Suomen lain mukaan täysi-ikäinen, voivat pikalainaa myöntävät yritykset itse määritellä ehdoissaan, minkä ikäisille lainaa myöntävät. Alaikäiselle pikalainaa ei voida myöntää, mutta muuten päätäntävalta on täysin luottoa myöntävällä yrityksellä.

Monet pikalainafirmat ovat kiristäneet vuosien mittaan ikärajoja, eikä monikaan paikka halua lainata juuri aikuistuneelle nuorelle rahaa. Hyvin pieniä lainasummia tarjoavia luottoyrityksiä on vain vähän, eikä valitettavasti niistä yksikään myönnä lainaa alle 20-vuotiaalle. Ikärajapolitiikallaan firmat tahtonevat varmistaa, että asiakkaan elämäntilanne on niin vakaa, että lainan takaisinmaksu onnistuu.

 

vippi 20e

Pitääkö luottotietojen olla kunnossa pientäkin pikalainaa hakiessa?

Pienet pikavipit on tarkoitettu satunnaiseen talouden paikkaamiseen. Niiden todelliset kulut ovat usein reippaasti suuremmat kuin lainasumma, vaikka lainamarkkinoilla luottoa onkin saatavilla myös hyvin kohtuullisilla ehdoilla. Yritykset tahtovat kuitenkin luonnollisesti tehdä voittoa, joten jonkin verran kuluja pikalainasta tulee asiakkaille väistämättä. Jos raha-asiat ovat muuten kunnossa, ei satunnainen pikavippi taloudellisesti tiukempana kuukautena kaada budjettia, vaan pikemminkin helpottaa elämää.

Pikavippi ei kuitenkaan ole hyvä ratkaisu, jos taloudelliset vaikeudet ovat huomattavia. Tällöin on suotavaa hankkia mieluummin esimerkiksi velkaneuvontaa. Luottoyritykset eivät myöskään myönnä luottoa ihmisille, joilla on maksuhäiriömerkintöjä. Tämä on myös asiakkaan omaksi parhaaksi, sillä katastrofaalista taloudellista tilannetta ei voi korjata pikavipeillä, vaan on mietittävä muita omaan tilanteeseen sopivia ratkaisuja.

 

No comments
Matti KuustonenPikavippi 20€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *