Pikavippi 21v

Mistä pikavippi 21v nuorelle?

21-vuotias voi saada pikavipin jo todella useasta paikasta. Tämä ikäraja on melko yleinen ja sitä käyttävät Internetin lainantarjoajista muun muassa Credigo, Ferratum, Lainasto, Lainalaitos ja Nord Credit. Nämä firmat ovat arvioineet 21 vuotiaan henkilön riittävän kypsäksi ja vastuuntuntoiseksi suoriutumaan pikaluotoista. Yleensä 21-vuotiaalla henkilöllä on jo jokin tulonlähde, joten tämän ikäiselle henkilölle on nuorempaan nähden turvallisempaa myöntää luottoa.

 

Kuinka paljon luottoa voin saada?

Hieman yli 20-vuotias henkilö voi saada luottoa muutamien kymmenien eurojen pikavipeistä aina noin kymmenen tuhannen euron suuruisiin kulutusluottoihin asti. Toiset rahalaitokset voivat edellyttää hieman korkeampaa ikää suurten luottojen myöntämiseen, mutta iän puolesta suuremman summan nostaminen onnistuu kyllä 21-vuotiaalta ainakin jotakin kautta. Lainat ovat yleensä vakuudettomia, mutta suurempien nostojen kohdalla hakijan tulee useimmiten tehdä hakemuksen yhteydessä selvitys tuloistaan, menoistaan sekä varallisuudestaan. Tämän selvityksen mukaan myönnetään joko haetun suuruinen tai tätä pienempi luotto, jonka summan arvioidaan olevan hakijan maksukyvyn rajoissa.

pikavippi 21v

Kannattaako ottaa pikavippi, kulutusluotto vai joustoluotto?

Riippuu täysin rahoitustarpeen luonteesta, onko kannattavampaa ja edullisempaa ottaa pikavippi, kulutusluotto vai joustoluotto. Nämä kolme lainaustapaa eroavat toisistaan monella tavalla.

Pikavippi on kertaluontoinen, pieni vakuudeton laina, joka maksetaan takaisin useimmiten kerralla, korkeintaan muutamassa erässä ja lyhyellä maksuajalla. Tämä on edullisin vaihtoehto, mikäli rahoitustarve on pientä ja akuuttia – esimerkiksi pienten elektroniikkalaitteiden tai päivittäisten ostosten tekemiseen pikavippi sopii, mikäli hakijan tiedossa on, että lainasta pystyy selviämään sen eräpäivään mennessä. Kaikkein kallein vaihtoehto pikavippi on siinä tapauksessa, ettei lainaa pysty maksamaan takaisin sovitusti. Tämä laina nimittäin voi kasvaa korkoa vuodessa jopa satoja prosentteja, ellei sitä hoida millään tavalla pois. Pikavippi 21v nuorelle on kuitenkin se yleisin vaihtoehto ja parhaimmillaan sen voi saada jopa täysin ilman kuluja ja korkoja, kunhan maksaa sen ajoissa pois.

Kulutusluotto on suurempaan ja harkitumpaan rahoitustarpeeseen myönnettävä pitkäaikainen luotto. Sen korko on usein pikavippejä pienempi ja takaisinmaksuaikataulu paljon vapaampi. Koska lainattavat summat ovat yleensä suurempia, myös takaisinmaksueriä tulee olemaan enemmän. Esimerkiksi yksi vuosi on realistinen maksuaika 3000 euron kulutusluotolle. Tämä on yleinen lainasumma, sillä tällä rahalla voi usein maksaa esimerkiksi uuden asunnon takuuvuokran tai asunnon sisustuksen.

Joustoluotto on luottokortin omainen laina. Tässä vaihtoehdossa asiakkaalle myönnetään kerralla esimerkiksi 2000 euron suuruinen luottoraja, jonka sisällä hän saa aina halutessaan tehdä nostoja omalle tililleen. Vaihtoehto sopii henkilölle, jolla on usein akuuttia ja lyhytaikaista rahantarvetta ja joka haluaa keskittää luottonsa yhteen paikkaan. Joustoluoton kohdalla tulee ottaa huomioon se, että useimmiten tilin avaaminen maksaa jonkin verran. Tätä markkinoidaan usein kannattavana avata, vaikkei olisikaan juuri kyseisellä hetkellä lainan tarpeessa, ja joiltakin unohtuu itse tilin avaamisen maksullisuus.

 

Mitä kuluja lainan ottamisesta kertyy?

Korko on yleisin kulu, joka tulee nostetun lainasumman päälle takaisin maksettaessa. Eri lainantarjoajien vertailu on kannattavaa, sillä korot vaihtelevat suuresti eri yritysten välillä. Jopa satojen eurojen säästöt voi saada, jos käyttää aikaa erilaisten luottojen kilpailuttamiseen.Myös hakijan ikä joskus vaikuttaa riskikartoituksen ja siten heijastuu lainan korkoihin, mutta pikavippi 21v nuorelle usein irtoaa ihan kohtuullisilla kuluilla.

Kulutusluottojen kohdalla kuluja tulee muun muassa kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta, joka on useimmiten kymmenen euron luokkaa. Mikäli maksusuunnitelmaa noudattaa kirjaimellisesti koko laina-ajan, ei korkojen ja tilinhoitomaksun lisäksi kerry juurikaan kuluja. Jos taas joutuu esimerkiksi siirtämään lainaerän maksun eräpäivää, on siirto usein maksullinen. Myös esimerkiksi maksuvapaan kuukauden pitäminen pitää usein sisällään sen, että tuolta kuukaudelta on joka tapauksessa maksettava lainan korot. Myös itse maksuvapaa kuukausi saattaa maksaa jonkin verran.

Ehkä eniten niin sanottuja piilokuluja voi koitua joustoluoton ottamisesta. Vaikka tämä on kätevä rahanlainaustapa, voi se tulla kalliiksi, ellei eri luottoja kilpailuta keskenään. Tilin avaaminen on toisten lainantarjoajien kohdalla ilmaista, toisten kohdalla se voi olla hyvinkin kallista. Kulutusluoton tapaan joustoluotosta kertyy usein tilinhoitomaksua ja luonnollisesti laina kasvaa korkoa niin kauan, kunnes se on maksettu pois. Maksuajat vaihtelevat todella paljon – jotkin yritykset tarjoavat useiden kuukausien mittaista laina-aikaa, toiset edellyttävät nostetun summan maksamista takaisin seuraavan kuukauden viimeiseen päivään mennessä.

 

Kuinka luotto maksetaan takaisin?

Laina maksetaan takaisin maksusuunnitelman mukaisesti. Mikäli on valinnut laina-ajaksi 30 päivää, tulee luotto maksaa pois kuukauden kuluessa lainan nostamisesta. Jos laina on osamaksusopimuksellinen, tulee jokainen erä hoitaa pois eräpäivään mennessä tai vaihtoehtoisesti sopia yrityksen kanssa maksuvapaasta kuukaudesta tai eräpäivän siirrosta.

Maksu tapahtuu joko verkkopankkiin tai kotiosoitteeseen lähetettävän laskun kautta. Kaikkein luotettavin takaisinmaksutapa on suoraveloitus, jolloin lainaerä siirtyy suoraan asiakkaan verkkopankista yrityksen tilille tiettynä päivämääränä. Tällä vältetään usein esimerkiksi maksun unohtamisesta koituvat lisäkulut.

Mikäli mahdollista, kannattaa aina valita maksutavaksi joko suoramaksu tai sähköinen lasku. Sähköisessä muodossa tuleva lasku estää katoamisen, mikä on paperilaskujen kohdalla yleistä. Lisäksi nämä vaihtoehdot säästävät ympäristöä.

 

Millä tavalla voin välttyä maksuongelmilta?

Maksuongelmat ovat useimmiten vältettävissä kaikkein parhaiten omalla vastuullisella toiminnalla. Mikäli päätyy ottamaan luottoa, kannattaa sen takaisinmaksu budjetoida tarkkaan, eli katsoa, että se on omien tulojen perusteella mahdollista. Saattaa kuitenkin olla, että pikavippi 21v nuorelle on kuitenkin vain pieni kuukausittainen lisäkulu muiden maksujen ohessa, mutta tarkkana kannattaa olla. nappaa pikavipillä setelit taskuusi

Koska elämässä voi tulla eteen yllättäviä tilanteita, ei oma suunnittelukaan aina pelasta ongelman syntymiseltä. Näin ollen maksuvaikeudet voivat kohdata kenet tahansa. Siksi tärkeintä on ottaa asia esille luoton myöntäneen yrityksen kanssa heti kun näyttää siltä, ettei luotosta pystykään suoriutumaan sovitusti. Ei ole kenenkään kannalta tarkoituksenmukaista, että asiakas ei kykenisi hoitamaan maksuaan ja joutuisi suurempiin ongelmiin. Yritykset ovat käytännössä aina valmiita joustamaan maksuaikataulussa ja laatimaan maksusuunnitelman asiakkaan kanssa. Tämä vaatii kuitenkin aktiivisuutta asiakkaalta: usein yksi puhelinsoitto voi pelastaa todella paljon, jos asiat saadaan sillä sovittua.

Mikäli velkaongelma pääsee näistä keinoista huolimatta kasvamaan, siihen täytyy hakea apua.Varsinkin jos nuorella lainaajalla on ongelmia, niin usein pääsee todella nopeasti velkaneuvojan puheille. Nuoria halutaan auttaa nopeasti, jotta tilanne saadaan pian korjattua. Eli oman kunnan sosiaalitoimisto tai TakuuSäätiö on näissä asioissa ensimmäinen kohde, johon tulee olla yhteydessä.

No comments
Matti KuustonenPikavippi 21v

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *