Pikavippi 22v+

Mistä pikavippi 22v+ hakijalle?

22-vuotias henkilö voi saada lainan jo useimmilta verkossa lainaa tarjoavilta tahoilta. Jotkin yritykset edellyttävät vielä korkeampaa ikää, mutta jo nyt käytössä on paljon enemmän valinnanvaraa, kuin esimerkiksi 19-vuotiaana. 22-vuotiaalla on jo nuorempaan henkilöön nähden paljon todennäköisemmin jonkin verran varallisuutta, säännöllisemmät tulot ja parempi vastuunkantokyky. Esimerkiksi työpaikan saaminen on hieman vanhemmalle henkilölle helpompaa, kuin vasta täysi-ikäisyyden rajan ylittäneelle.

Kuinka paljon lainaa voi saada?

Yli 22-vuotias voi saada jopa 20 000 euron kulutusluoton, mikäli hänen arvioidaan olevansa tulojen puolesta kykenevä suoriutumaan tällaisesta summasta. Esimerkiksi tämä onnistuu Zmarta-nimisen verkkopalvelun kautta, joka kilpailuttaa eri lainantarjoajia keskenään ja etsii asiakkaalle edullisimman vaihtoehdon. Yleensä näin suuria summia kuitenkin haetaan muualta kuin verkosta. Yleinen nostettava lainasumma on 2000 euroa – sen nostaminen onnistuu muun muassa Ostosrahan kautta.

pikavippi22v+

Mitä ehtoja pikavippi 22v+ hakijalle on?

Lainan myöntämisen edellytyksiä riittävän iän lisäksi ovat moitteeton luottotietorekisteri, usein henkilökohtainen matkapuhelinnumero tai verkkopankkitunnukset ja vakituinen osoite Suomessa. Toiset paikat edellyttävät hakijalta Suomen kansalaisuutta, joskus riittää tarpeeksi pitkä yhtäjaksoinen asuminen Suomessa sekä tietenkin jonkinlainen laillinen oleskelun peruste.

Suurempien lainasummien kohdalla kysytään yleensä tietoja hakijan tuloista ja varallisuudesta, kuukausittaisista menoista, aiemmista luotoista sekä muista asioista, jotka selventävät hakijan taloudellista tilannetta. Tarkoitus on varmistua hakijan kyvystä hoitaa ottamansa luotto pois asianmukaisesti.

Varsinaisia vakuuksia tai takaajia ei verkossa haettavan lainan ottajalta yleensä vaadita.

 

Onko kannattavaa ottaa kulutusluotto, pikavippi vai joustoluotto?

Pikavippi on lyhytaikaiseen ja pieneen rahoitustarpeeseen haettava luotto, joka on tarkoitus maksaa takaisin hyvin pian ottamisen jälkeen. Se voi vaihtoehtona olla edullisin, mikäli summa on pieni ja se todella voidaan maksaa takaisin eräpäivään mennessä. Mikäli pikavippi jää hoitamatta, voi se kasvaa vuodessa jopa moninkertaiseksi velaksi, jota on todella vaikea maksaa enää takaisin ilman velkajärjestelyä. Siksi se sopii parhaiten esimerkiksi tilanteeseen, jossa kuukauden aikana on tullut yllättävää ja pientä rahanmenoa, johon budjetti ei sillä hetkellä taivu.

Kulutusluotto on suurempi laina, jonka takaisinmaksuaika on vastaavasti pidempi. Sen avulla kustannetaan usein esimerkiksi asunnon takuuvuokra, sisustuksesta tulevat kulut, ulkomaanmatka tai suuremmat elektroniikkaostokset. Kulutusluoton maksuaika on useimmiten säädettävissä joustavasti, tosin hyvin pitkillä maksuajoilla kulutusluottoa saattaa joutua maksamaan takaisin hyvinkin paljon enemmän, kuin varsinainen laina on alun perin ollut. Tämä on hyvä vaihtoehto, mikäli lainan ottajan tarvitsee maksaa jotain suurempaa nopealla aikataululla, eikä omista tuloista säästäminen ole siksi mahdollista. Osamaksu auttaa tällaisten suurempien ja harkitumpien hankintojen rahoituksen kanssa.

Luottotili on luottokortin omainen vararahasto, josta asiakas saa nostaa omalle tiililleen rahaa aina oman tarpeensa mukaan. Tämä vaihtoehto sopii henkilölle, jolla on usein akuuttia, pienempää rahantarvetta ja joka haluaa keskittää luottonsa yhteen ainoaan paikkaan.

 

Miksi eri luottovaihtoehtoja kannattaa vertailla?

Internetissä on valtava määrä erilaisia lainantarjoajia, joiden lainaehdot poikkeavat toisistaan olennaisesti. Vaikka nykyään edellytetäänkin, että kaikkien lainan ottamisesta koituvien kulujen on oltava selkeästi kuluttajan nähtävillä ennen lainauspäätöksen tekemistä, voi lainasta silti koitua yllättäviä kuluja. Tämän vuoksi ennen lainan hakemista on tärkeää käydä läpi tarkkaan, millaisin ehdoin yritys myöntää lainaa.

Esimerkiksi tilinavausmaksut ja tilinhoitomaksut voivat olla joillain kulutusluottoyrityksillä todella kalliita, jopa useita satoja euroja.  Toiset yritykset taas eivät peri näistä erillistä maksua ollenkaan, vaan takaisin maksettava summa riippuu täysin koroista ja maksuajasta. On tietenkin mahdollista myös, että ilmaista tilinavausta tarjoavan yrityksen korot ovat vastaavasti kalliimmat, jolloin tulee tärkeäksi harrastaa hieman matematiikkaa ja katsoa, mikä vaihtoehto oikeasti on se edullisin.

Erilaisten luottotilien kohdalla kannattaa käydä tarkkaan läpi, mistä kaikesta yritys lopulta veloittaa. Esimerkiksi jokaisesta nostosta koituu yleensä nostoprovisiota, joka on muutamista prosenteista jopa 20%:n nostetusta summasta. Tilille päätyvä summa siis poikkeaa aina siitä, minkä summan on halunnut nostaa, mikä täytyy ottaa huomioon. Esimerkiksi, jos haluaa saada tililleen 100 euroa nostoprovision ollessa 10%, täytyy nostaa 111 euroa. Muutoin tilille päätyy vain 90 euroa.

On myös hyvä olla selvillä pikavipin, kulutusluoton ja luottotilin eroista. Näitä kolmea kannattaa käyttää hyvin erilaisissa tilanteissa.

 

Kuinka maksuvaikeuksista voi selvitä?

Maksuvaikeuksissa ennaltaehkäisy on kaikkein tärkeintä. Mikäli suunnittelee luoton ottamista, kannattaa sen takaisinmaksu suunnitella osaksi lähiaikojen budjettia. Esimerkiksi pienituloisen henkilön ei kannata nostaa lyhyellä maksuajalla kovin suurta luottoa, sillä vuokran ja muiden pakollisten menojen jälkeen ei maksukykyä jää kovin paljoa. Kuitenkin yli 22-vuotias lainaaja usein on jo hyvin perillä talouden hoidosta, joten ongelmia harvoin ilmaantuu.lainaa tarpeen mukaan

Mikäli maksuvaikeuksia pääsee syntymään, on tärkeää ottaa ensimmäisenä yhteyttä luoton tarjonneeseen tahoon ja sopia heidän kanssaan uudesta maksusuunnitelmasta. Myöskään luoton tarjoajan etu ei missään nimessä ole, että asiakas ei kykene suoriutumaan maksuistaan. Tämän vuoksi on olemassa paljon erilaisia tapoja, joilla maksuvaikeuksista voi selvitä. Ensiapuna tarjotaan useimmiten maksuvapaita kuukausia tai lainaerän eräpäivän siirtoa. Mikäli näistä ei ole apua, voi apua aina saada oman kunnan sosiaalitoimistosta tai TakuuSäätiöltä. Joka tapauksessa asiasta puhuminen on hyvin tärkeää.

No comments
Matti KuustonenPikavippi 22v+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *