Pikavippi 300€

Pikavipit Suomessa

Suomessa on myönnetty pikavippejä jo noin 11 vuoden ajan. Aikaisemmin lainaa sai vain pankista tai panttilainaamosta, mutta reilu vuosikymmen sitten voimaan astunut lakimuutos antoi mahdollisuuden uusille lainaa myöntäville yrityksille. Yritykset toimivat netissä ja niillä ei ole omia konttoreita, kuten perinteisillä pankeilla ja panttikonttoreilla.Usein lainatut summat ovat myös verrattain pieniä, kuten vaikka yleinen pikavippi 300e.

Ne olivat myös muuttamassa rahoitusmarkkinoita, koska aikaisemmin markkinoilla oli eräänlainen tyhjiö, koska pankit eivät usein myöntäneet pienlainoja ja ne joilla ei ollut säännöllisistä tuloista huolimatta arvokasta omaisuutta pantattavaksi lainaa vastaan jäivät nuolemaan näppejään. Pikavippejä myöntävät yritykset täyttivät tämän tyhjiön ja niiden suosio nousikin huippuunsa heti alkuun. Alun villeistä ajoista markkinat ovat vakiintuneet ja toimintaa säännöstellään yhä tarkemmin, mikä on kuluttajan etu. Moni saa haettua sen tarvittavan summan ja parhaimillaan voi saada 300 euroa pikavippiä täysin kuluttomasti.

Lakimuutos 2013

Alkuun alan ollessa uusi sitä rajoittavaa lainsäädäntöä ei juuri ollut. Sen vuoksi moni yritys saattoi laskuttaa jopa tuhansien prosenttien korkoja ja kaikenlaisia piilokuluja, joita ei selkeästi lainaajalle kerrottu. Laki kuitenkin muuttui ja nykyään alle 2000 euron pikavipillä, jossa on vuoden maksuaika maksimikorko on 51 prosenttia. Eli enää ei tarvitse lainaajan olla huolissaan, että yritys laskuttaa pienistä pikavipeistä huimaa korkoa.

Alkuun myös rahat sai maksaa asiakkaan tilille milloin tahansa, mutta nykyisin asiakkaan tilille saa siirtää rahaa 07.00-23.00 välisenä aikana. Syy aikarajoitukseen on se, että osa ihmisistä teki väsyneenä tai alkoholin vaikutuksen alaisena lainapäätöksiä, jotka myöhemmin kaduttivat. Joten rajoituksella halutaan varmistaa se, että hakija on varmemmin virkeällä mielellä, jolloin päätökset ovat harkitumpia.

Vippi 300e300 e pikavippi

Netissä on monia yrityksiä, jotka myöntävät pikalainoja. Välillä saattaa yritysten suuri määrä hieman hämmentää, mutta vippirahaa.fi vertailua käyttämällä voi valita parhaat vaihtoehdot. Vippiä moni hakee silloin,kun tilin saldo alkaa lähestyä nollaa tai jotakin yllättäviä kuluja ilmenee. Tavallisimmin 300 euroa vippiä moni käyttää arjen kulujen hoitamiseen. Vaikka auton katsastamiseen tai johonkin vastaavaan menoon, joka on pakko hoitaa, mutta mihin ei välttämättä ole juuri sillä hetkellä varaa.

Toki jos haluaa pitää pienen viikonloppuloman, niin 300 euron pikalainan voi käyttää vaikka risteilyyn tai viettää vaikka viikonlopun jossakin toisessa kaupungissa. Mikäli on jo maksanut matkan, niin vipillä saa myös hieman lisää matkakassaa itselleen, jos käteinen on muuten vähissä.

Kuka voi hakea vippiä?

Hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa, koska ulkomaille ei lainoja myönnetä. Hakijan pitää myös olla vähintään 18-vuotias, koska alaikäisille ei lainoja myönnetä. Osa yrityksistä kuitenkin vaatii korkeampaa ikärajaa  ja joskus ikäraja saattaa olla jopa 26 vuotta. Hakeminen tapahtuu netissä, joten hakijalta vaaditaan verkkopankkitunnukset tai mobillivarmenne. Kännykkäliittymä on myös pakollinen, mutta prepaid-liittymä kelpaa ja salainen numero ei estä lainan saamista. Hakijalla tulee olla myös puhtaat luottotiedot eli maksuhäiriömerkintää ei saa luottotiedoista löytyä. Merkintä johtaa hakemuksen automaattiseen hylkäämiseen.

Kuinka pian voin saada vipin tililleni?

Osa yrityksistä lupaa maksaa rahat hyväksytyn hakemuksen jälkeen välittömästi ja koko prosessi saattaa hoitua jopa 15 minuutissa. Muutama yritys tarjoaa pienille pikavipeille vieläkin nopeampaa käsittelyä ja niin sanotun express-vipin saattaa joistakin paikoista saada jopa 5 minuutissa. Hakemuskin on hieman pelkistetty, joten sen täyttämiseen menee vain hetki. 300 euroa pikalainaa saa siis hetkessä.

Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että vippejä voidaan maksaa asiakkaan tilille vain 07.00-23.00 välisenä aikana.Myöskin viikonloput ja arkipyhät saattavat viivästyttää maksun näkymistä. Usein suurimpien pankkien kanssa asioidessa rahat saa tililleen lähes välittömästi, mutta pankista riippuen saattaa siihen mennä parikin pankkipäivää.

Miten ja milloin vippi maksetaan takaisin?

Usein yritys lähettää laskun postitse noin kahta viikkoa ennen eräpäivää. Osa yrityksistä lähettää laskun sähköpostilla, mutta asian voi sopia yrityksen kanssa. Jotkut nimittäin perivät kirjeenä lähetetystä laskusta pienen korvauksen, mutta sähköpostilla lähetetyt laskut ovat ilmaisia. Suurimmat yritykset tarjoavat myös e-laskua, jossa asiakas saa laskun suoraan verkkopankkiinsa. Verkkopankista käsin lasku on sitten helppo maksaa ja silloin se ei ainakaan huku postissa tai laskun saapuminen ei pääse viivästymään. Sähköpostilla saatavat laskut saattavat joskus vahingossa päätyä roskapostiin, joten kannattaa muistaa lisätä yritys, josta laina on haettu luotettavien lähettäjien listalle.

Velallisen tulee ottaa huomioon, että vaikka laskua ei jostakin syystä saisikaan, niin tulee se silti maksaa. Laskun summan ja eräpäivän saa helposti selville kirjautumalla netissä yrityksen palveluun tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun ja kysymällä asiaa sieltä.

Vipin maksuaika aina vaihtelee tehdyn sopimuksen mukaisesti. Usein pikavipit maksetaan takaisin lyhyen ajan sisällä, mutta osa tarjoaa pieniinkin vippeihin pitkiäkin maksuaikoja.Pieneen 300 euron lainaan voi saada pitkänkin maksuajan, mutta tavallisesti pieni 300 euron pikavippi maksetaan kuitenkin takaisin yhdessä osassa.Ei nimittäin kuitenkaan kannata ottaa tarpeettoman pitkää maksuaikaa, koska pitkä maksuaika aina lisää lainan kokonaiskustannuksia.

Voinko saada useita pikavippejä samaan aikaan?

Sama yritys myöntää lähes aina vain yhden pikavipin kerrallaan. Vipattua summaa saattaa olla mahdollista korottaa, mutta se ei kuitenkaan muuta muita lainaan liittyviä ehtoja. Eli korotettu summa tulee maksaa takaisin samaan eräpäivään mennessä, kuin alkuperäinen esimerkiksi 300 euron pikavippi.

Jostakin toisesta yrityksestä saattaa sen sijaan saada uuden pikavipin. Se on aina yrityskohtaista. Osa nimittäin ei uutta vippiä myönnä, mikäli asiakkaalla on niitä jo entuudestaan. Jotkut taas asettavat hyvin hoidetut maksuasiat ja asiakkaan tulot etusijalle, joten kunhan maksukykyä riittää, niin uudenkin pikavipin voi silloin saada. Asiaa kannattaa aina tiedustella suoraan yrityksestä, koska käytännöt vaihtelevat reilusti alan eri toimijoiden välillä.300 euron pikalaina

Onko mahdollista saada maksuvapaita kuukausia tai siirtää laskun eräpäivää?

Tähänkään kysymykseen ei ole mahdollista antaa yhtä vastausta, koska käytännöt vaihtelevat reilusti. Kannattaa aina lainaa hakiessaan kiinnittää huomiota mahdollisiin etuihin, jotta saa valittua sen itselle sopivimman tarjouksen. Osa taas hakee vippiä vain muutaman päivän maksuajalla, joten silloin moiset lisäpalvelut eivät tule tietenkään kysymykseen. Maksuajan ollessa vaikka 10 kuukautta saattaa maksuvapaan tai jopa kahden maksuvapaan kuukauden pitäminen olla mahdollista.Kuitenkin usein tämä pätee suuremmissa vipeissä ja pienehkö 300e vippi maksetaan nopeasti takaisin.

Joillakin yrityksillä eräpäivää voi siirtää täysin maksutta, mutta osa laskuttaa siitä siirtopalkkion. Kannattaa siis tutustua huolella ehtoihin.

Miksi minulle ei myönnetty lainaa?

Usein syynä on huolimattomasti täytetty lainahakemus. Kannattaa tarkistaa, että jokainen kohta hakemuksessa on täytetty huolellisesti. Mikäli joku kohta on täytetty puutteellisesti tai jäänyt kokonaan täyttämättä, niin se johtaa hakemuksen automaattiseen hylkäämiseen.

Mikäli on hakemuksen täyttänyt huolellisesti ja silti lainaa ei myönnetä, niin usein syy löytyy yrityksen lainaehdoista, kun niihin tutustuu tarkemmin. Yritykset tekevät myös aina hakijasta riskiarvion omien kriteeriensä perusteella ja se saattaa joskus johtaa hakemuksen hylkäämiseen. Yrityksillä ei myöskään ole tapana perustellä hylkäämiseen johtaineita syitä. Mikäli saa hylätyn lainapäätöksen, niin kannattaa odottaa ainakin 6 kuukautta ennen uuden hakemuksen lähettämistä.

Miten toimin, jos en saa laskua maksettua ajoissa?

Kannattaa olla aina heti yhteydessä yritykseen, josta on hakenut lainaa. Todella usein asiat ovat sovittavissa, joten mitä aiemmin ottaa yhteyttä, niin sen parempi. Saattaa nimittäin olla mahdollista siirtää laskun eräpäivää tai pitää maksuvapaa kuukausi. Usein maksuvapaita kuukausia ei voi pitää kahta peräkkäin, mutta saattaa olla mahdollista pitää vaikka kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa.

Mitä tarkoittaa maksuhäiriömerkintä?

Mikäli lainan maksaminen on mennyt totaalisesti pieleen saattaa siitä olla seurauksena maksuhäiriömerkintä luottotietorekisteriin. Maksuhäiriö estää uusien lainojen ja luottokorttien saamisen. Jopa pienenkin pikavipin, kuten 300 euron pikalainan maksamisen epäonnistuminen saattaa johtaa maksuhäiriöön. Se myös vaikeuttaa puhelin- ja internetliittymien avaamista. Pahimillaan saattaa maksuhäiriö olla jopa esteenä asunnon tai työpaikan saamiselle. Esimerkiksi kaupan kassa, joka käsittelee suuria summia käteistä saattaa joutua perusteellisen selvityksen kohteeksi ja häiriö luottotiedoissa saattaa estää työn saannin. Myöskin mikäli vuokra-asuntoon on monta hakijaa, niin ne kenellä on maksuhäiriö usein putoavat jonon hännille. Kannattaa siis pyrkiä välttämään maksuhäiriötä viimeiseen asti, koska se vaikeuttaa elämää monella eri tavalla.

No comments
Matti KuustonenPikavippi 300€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *