Pikavippi 400€

Tahdon pikavippiä 400 euroa nopeasti. Mitä tulisi ottaa huomioon?

Pikalaina tai pienlaina eli tuttavallisemmin pikavippi on monille käsitteenä tuttu. Pikavippi 400 euroa on yksi yleisimmistä vippisummista mitä haetaan. Ennen ensimmäisen pienlainan nostoa on kuitenkin hyvä perehtyä hieman tarkemmin pikalainojen maailmaan ja monia kysymyksiä voi juolahtaa mieleen. Onneksi tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa! Alle on koottu joitakin yleisimpiä asioita, jotka pikalainoissa voivat askarruttaa.

 

Tarvitseeko pikalainalle takaajia tai vakuuksia?

Pikalaina on vakuudetonta lainaa. Tämän vuoksi pikalainan ottoon on muita lainoja matalampi kynnys, sillä et tarvitse takaajia tai omaisuutta.Lähes jokaisella on siis mahdollisuus hakea pienlainaa. Luottotietojen täytyy kuitenkin olla kunnossa. Halusit pikalainaa 400 euroa tai 40 euroa, niin summasta riippumatta maksuhäiriömerkintöjä ei saa lainanhakijalla olla. Hakijalta vaaditaan myös säännöllisiä tuloja, joiden paikkansapitävyys pitää pystyä todistamaan. Palkkatöissä ei kuitenkaan tarvitse olla, vaan myös esimerkiksi eläkeläiset ja opiskelijat voivat hakea pikavippejä.

 

Luottotietoni ovat kunnossa, onko lainan saamiselle jotain muita kriteerejä?

Luottoa hakevan henkilön tulee asua vakituisesti Suomessa, ja hänellä tulee olla käytössä suomalainen pankkitili. Virallinen ikäraja pikaluoton myöntämiselle on 18 vuotta, mutta monilla firmoilla lainan alaikäraja on korkeampi. Monilla firmoilla on myös käytössä yläikäraja, joten hyvin vanha tai nuori hakija ei välttämättä saa lainaa joka yrityksestä.

Luottoa myöntävällä yrityksellä on velvollisuus tunnistaa lainanhakija luotettavasti. Käytännössä tämä tarkoittaa, että asiakkaan on tunnistauduttava palveluntarjoajalle verkkopankkitunnuksilla. Jos verkkopankkitunnuksia ei ole, voi lainan saaminen olla haasteellista.

 400e pikavippi

Millaisia summia pienlainaa voin hakea?

Pienluottoa tarjoavien firmojen lainahaitarit vaihtelevat yrityskohtaisesti. Esimerkiksi suurin osa yrityksistä myöntää 400 euron pikalainaa, mutta jos tähtäimessä on hyvin pieni tai suuri lainasummaa, voi tarjonta olla lainamarkkinoilla vähäisempää.

Hyvin pienet lainat ovat helposti kannattamattomia pienluottoalan toimijoille, kun taas hyvin suurten lainojen kanssa riski luottotappiosta kasvaa. Silti pikavippiä on mahdollista saada niinkin pieni summa kuin 10 euroa ja suurimmat lainasummat taas kohoavat useampiin tuhansiin euroihin.

 

 

Kuinka paljon takaisinmaksuaikaa minun on mahdollista saada pikavipille?

Takaisinmaksuajat vaihtelevat yrityskohtaisesti. Mitä isompi laina on, sitä pitempi on yleensä myös takaisinmaksuaika. Lyhimmillään laina pitäisi kuitata maksetuksi vain muutamissa viikoissa, jotkut firmat myöntävät takaisinmaksuaikaa jopa vuosia. Asiakkaan kannalta on usein edullisinta maksaa laina pois mahdollisimman nopeasti.Usein pienet summat, kuten 400 euron pikavippi maksetaan kerralla yhdessä erässä takaksin. Maksamaton laina nimittäin kerryttää korkokuluja, joten mitä pitempään lainanmaksuun kuluu, sitä suuremmat ovat myös korkomaksut. Vaikka pitempien laina-aikojen pienemmät kuukausierät kuulostavat houkuttelevilta, kannattaa miettiä, olisiko kuitenkin parasta lyhentää lainaa niin reippaaseen tahtiin kuin vain mahdollista.

Joskus kuitenkaan nopea takaisinmaksutahti ei ole mahdollista. Tällöin firmojen tarjoamat pitkät maksuajat voivat olla todellinen siunaus. Vain sinä itse tiedät, mikä on sinulle paras takaisinmaksusuunnitelma. Firmojen monimuotoiset laina-ajat tarjoavat asiakkaille mahdollisuuden löytää juuri itselle sopiva lyhennysaikataulu.Vastoin yleistä käytäntöä on kuitenkin pieniinkin lainoihin, kuten 400e vippiin mahdollista saada pitkä maksuaika. Lainalaskureiden avulla on myös mahdollista vertailla, miten maksunopeus vaikuttaa lainan todellisiin kuluihin ja kuukausieriin.

 

Onko pikalainoja erityyppisiä?

Pikalainoja on tarjolla monilla eri ehdoilla ja hieman erityyppisin toimintaperiaattein.Karkeasti ottaen pienlainat voidaan jakaa kertaluottoihin ja joustolimiittiluottoihin. Kummallakin on omat hyvät puolensa: joustoluotto toimii hieman luottokortin tapaan, kun taas kertaluotossa kuluttaja saa ennalta määritellyn rahasumman kerralla tililleen.

Joustoluotto toimii luottotilinä pitemmälläkin aikavälillä. Laina haetaan yleensä isommalle summalle kerralla, tyypillinen luottomäärä on joitakin tuhansia euroja, kun taas pikavipeissä usein summa on muutama sata euroa, kuten vaikka yleinen 400 euron laina. Joustoluoton perusidea on kuitenkin siinä, että kaikkea ei tarvitse nostaa kerralla, vaan jemmarahaa voi jättää odottamaan mahdollisia tulevia nostoja. Joustoluottotilin avattuasi sinun ei siis tarvitse joka kerta hakea erikseen uutta pienlainaa, vaan voit luottorajaan asti nostaa lisälainaa joustoluottotililtäsi.

Yhtenä könttinä maksettava kertaluoton vahvuutena on puolestaan sen yksinkertaisuus. Valitset lainasumman esimerkiksi pikavippi 400e ja saat sen tilillesi. Jos tiedät tarvitsevasi lainaa vain kertaluontoisesti, on tämä luottotyyppi silloin yleensä selkein vaihtoehto.

 

 

Kuinka nopeasti minun on mahdollista saada 400 euron pikaluottoa?

Useimpiin firmoihin voi jättää lainahakemuksia ympäri vuorokauden. Monien firmojen valttina ovat todella nopeat lainahakemusten käsittelyajat, ja yleensä luotto on mahdollista saada tilille jo saman päivän aikana. Käytännöt kuitenkin vaihtelevat hieman firmojen välillä, ja käyttämäsi pankki saattaa myös vaikuttaa asiaan. Isojen kulutusluottojen myöntäminen voi myös käydä hitaammin kuin pienempien lainojen. Vaikka monet firmat tekevät luottopäätöksiä ympäri vuorokauden, lainaa ei voi nostaa omaan käyttöön klo 23–07 välisenä aikana. Pikaluotto on huomattavasti pankkilainoja nopeampi tapa saada lainaraha käyttöön ja lainanhakuprosessi on usein kevyempi. Tämä lienee yksi syy pikavippien suosioon.

 

Mistä pikalainan kulut muodostuvat?

Jos otat esimerkiksi 400 euroa pikavippiä, joudut maksamaan itse lainasumman lisäksi korkoja ja mahdollisia käsittelykuluja. Useimpien firmojen sivustoilla on laskureita, joiden avulla näet konkreettisesti, kuinka paljon lainaa täytyy kuukaudessa lyhentää. Korkokulut ovat suurin maksu, mikä lainasumman lisäksi lankeaa maksettavaksi. Firmat saattavat periä myös kuukausi-, nosto- ja avausmaksuja. Eräpäivän siirto ja maksuvapaiden kuukausien pitäminenkin saattavat aiheuttaa kuluttajalle lisämaksuja.

Jotkut pienlainayritykset tarjoavat kuitenkin ensimmäisen lainan ilman kuluja uusille asiakkaille, joten ensikertalaisen kannattaa ehdottomasti pyrkiä hyödyntämään tämä tilaisuus. Jos tämä ei ole mahdollista, yritysten sivustoja vertailemalla pystyy haarukoimaan, mistä lainaa on mahdollista saada parhaimmilla ehdoilla.

 

 

Onko pienluottofirmojen palvelujen käyttäminen turvallista?

Luottoa tarjoavat yritykset ovat luotonantajarekisterin jäseniä ja toimivat aluehallintoviraston valvonnan alaisuudessa. Pikavippejä koskevaa lainsäädäntöä on vuosien kuluessa koko ajan kehitetty kuluttajan oikeuksien parantamiseksi. Pikalainan ottaminen on siis tänä päivänä täysin turvallista, ja Suomessa operoivat pikalainayritykset noudattavat tarkasti Suomen lainsäädäntöä. Voit myös luottaa firmojen sivuilla löytyviin hinnastoihin ja lainalaskureihin. Suomessa toimivat pienlainayritykset harrastavat läpinäkyvää asiakaspolitiikkaa, eikä kuluttajaa viilata linssiin. Pikalainan ottaminen on turvallista ja lailla säädeltyä toimintaa, joten voit olla huolettomin mielin.

 

 

Keille pikavipit on suunnattu?

Pikavipit soveltuvat kaikille ihmisille, jotka tarvitsevat arjen menoihin nopeasti lisärahoitusta. Pikavippi on notkea ja nopea tapa paikata akuuttia rahapulaa ilman pitkää ja vaivalloista lainanhakuprosessia ja esim 400e vippi on kätevä keino tähän paikkaukseen. Pikavippejä käytetään tasaisesti eri yhteiskuntaryhmissä ja käyttäjäkunta on hyvinkin homogeeninen. Suurin osa pikavippien käyttäjistä on työssäkäyviä, mutta myös eläkeläiset ja opiskelijat ovat ottaneet pikavipit omikseen.

Pikavipeillä on ollut medioissa huono maine ylivelkaantuneiden keinona rahoittaa talouttaan. Pikavipit ovat kuitenkin mainettaan parempia, ja suurin osa lainoista maksetaan takaisin ajallaan. Oikein käytettynä pikavipeillä pystyy saamaan joustoa arjen pyöritykseen, mikä on tehnyt monen asiakkaan elämästä helpompaa. Pikavippejä käytetään kattamaan lähinnä ihan tavallisia arjen menoja. Pienlaina pelastaa, kun kaapeista on loppunut ruoka, tiskikone hajoaa tai polkupyörä täytyy huoltaa.

 

 

En maksanut laskua eräpäivään mennessä. Menetänkö nyt luottotietoni?

Maksamaton lasku ei johda suoraan luottohäiriömerkintään. Luottohäiriömerkinnän voi saada, jos laskun maksaminen viivästyy yli 60 päivää. Tällöinkin asiakkaalle kyllä lähetetään muistutuskirje, jossa kehotetaan maksamaan myöhässä oleva maksu ja varoitetaan maksuhäiriömerkinnän uhasta. Viivästyskorkoa ja muistutusmaksuja myöhästyneestä maksusuorituksesta voi sen sijaan joutua maksamaan. Jos epäilee, että maksua ei pysty maksamaan ajallaan, on paras pyytää luottofirmalta mahdollisuutta siirtää eräpäivää tai pitää maksuvapaa kuukausi. Tällöin välttyy turhilta lisäkustannuksilta.

 

 

Mikä on maksuvapaa kuukausi?

Maksuvapaan kuukauden aikana ei lainaa tarvitse lyhentää. Maksuvapaata kuukautta voi yleensä hakea silloin, kun lainaa on jo jonkin aikaa lyhennetty mallikelpoisesti. Korkoa lainalle kuitenkin kertyy normaalisti. Myös mahdolliset tilinhoitomaksut juoksevat yleensä normaalisti. Firmojen välillä on kuitenkin eroja, joten kannattaa tarkistaa oman pienluottoyhtiön käytänteet. Kaikkiin lainoihin ei myöskään ole mahdollista saada maksuvapaita kuukausia. Varsinkin pienempiin lainoihin tällaista mahdollisuutta ei aina ole. Jos haet 400 euron lainaa heti, maksuvapaita kuukausia ei välttämättä ole yhtä helposti tarjolla kuin 400 euron lainasummalle.

Maksuvapaa kuukausi tuo kuluttajalle turvaa, sillä silloin yksi rahallisesti huonompi kuukausi ei syökse takaisinmaksuohjelmaa pois raiteiltaan. Maksuvapaa kuukausi on mukava ottaa myös silloin, kun haluaa hemmotella itseänsä hieman enemmällä käyttörahalla.

 

Lainahakemukseni hylättiin, mitä teen nyt?

Ensiksi kannattaa tarkistaa hakemus huolellisesti. Hakemukset tarkistaa usein ihmisen sijasta kone, jolloin hakemuksen hylkäämiseen voivat johtaa pienetkin virheet, kuten väärä postinumero. Huomioi myös, että antamasi puhelinliittymän tulee olla rekisteröity sinun nimiisi.

Jos nämä asiat ovat kunnossa, tarkista täytätkö luottofirman hakijalle asettamat ehdot. Vaikka täyttäisit lainanmyöntämisen lakisääteiset ehdot, voi firmalla olla omia kriteerejään hakijoiden suhteen. Jos tämä on syynä hakemuksen hylkäämiseen, kannattaa yrittää etsiä firmaa, jonka ehdot täyttää. Myös pienemmän lainasumman hakeminen voi auttaa. Isommille lainoille on usein tiukemmat ehdot kuin pikkulainoille.ei turhia neuvotteluja lainanhaussa

 

 

Saanko lainaa muista pienlainayrityksistä, vaikka minulla olisi vielä maksamattomia lainoja toisaalle?

 

Tämä on mahdollista, sillä firmoilla ei ole yhtenäistä rekisteriä. Suositeltavaa se ei kuitenkaan ole. Jos lainantarpeesi on kasvanut, on parempi ottaa yksi isompi ja matalakorkoisempi laina kuin monta pientä ja korkeakorkoista. Pikavippien suhteen kannattaa muistaa, että pienistä puroista kasvaa iso virta. 400 euron laina on vielä suhteellisen helppo maksaa takaisin, mutta jos 400 euron lainoja on ottanut kymmenen eri firmoista, voi tilanne olla jo haasteellisempi. Lainasummat kannattaa pitää sellaisina, että ne on realistisesti mahdollista maksaa takaisin maksuaikataulun puitteissa.

 

No comments
Matti KuustonenPikavippi 400€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *