Säästövinkkejä

Haluatko säästää? Pistä kauppakassi syyniin!

Moni tahtoisi laittaa kuukaudessa hieman tuloista säästöönkin, mutta säästökohteita voi olla vaikea keksiä. Vastaus henkilökohtaisiin talousongelmiin voi löytyä lähempää kuin arvaatkaan. Usea ihminen elää kyllä muuten säästeliästä elämää, mutta ruokaan kulutettua rahamäärää ei välttämättä tule ajatelleeksi. Ruoan suhteen tehdyt valinnat voivat kuitenkin vaikuttaa omaan budjettiin jopa satojen eurojen verran. Lompakon paksuus saattaa hyvinkin riippua siis siitä, mitä syöt!

Jos ruokaa on tottunut lappamaan ostoskärryyn hintoja sen pahemmin miettimättä voi kulukuuri tuntua aluksi hieman keskittymistä vaativalta. Uudet ostossäännöt kuitenkin iskostuvat päähän nopeasti, ja lopputuloksena sekä syöt terveellisemmin että säästät rahaa.

Hyödynnä tarjoukset ja kausituotteet

Säästäjä suunnittelee ruokalistat sen mukaan, mitä milloinkin on tarjouksessa. Tarjouksia hyödyntämällä säästää pitkän pennin. Lisäksi omiin aterioihin tulee vaihtelua ihan luonnostaan, koska tarjouksessa olevat tuotteet vaihtelevat.Ihan mitä tahansa ei kuitenkaan tarjouksesta kannata ostaa, vaan epäterveelliset ja kalliit einekset kannattaa suosiolla jättää kaupan hyllyille. Kannattaa myös miettiä, onko tarjous aidosti edullinen, sillä aivan kaikki tarjoukset eivät välttämättä ole hyviä!

Kauden hedelmät ja vihannekset ovat yleensä hyvin edullisia, joten niitä kannattaa suosia. Varsinkin kesä on kotimaisten vihannesten kulta-aikaa, jolloin kannattaa herkutella edullisesti kotimaisilla vihanneksilla. Vihanneksia ja kasviksia pitäisi syödä vähintään puoli kiloa päivässä, joten ainakin kesällä, kun ne ovat lähes puoli-ilmaisia, kannattaisi jokaisen kokeilla syödä suosituksen mukaan. Lompakon lihomisen lisäksi saattaa myös vyötärö kutistua kuin vahingossa.Helpot niksit säästämiseen

Valmista ruokasi alusta asti itse

Einekset ja puolieinekset tulevat kalliimmaksi kuin itse alusta asti tehty ruoka. Sen lisäksi niissä on paljon lisäaineita, rasvaa ja suolaa. Itse alusta asti tehty ruoka on terveellisempää ja tulee edullisemmaksi. Esimerkiksi kauden vihanneksista tehty kasvissosekeitto maksaa vain muutaman euron ja on todella herkullista ja terveellistä.

Lisäksi jos vielä syöt työpaikan lounasravintolassa, lopeta tämä tapa heti. Vaikka lounasravintola on helppo ratkaisu, uppoaa sinne helposti päivässä lähes kymppi. Kotoa tuodut eväät taas maksavat vain murto-osan lounasravintolan aterioiden hinnoista. Vaihtamalla ravintolalounaan omiin eväisiin voit säästää jopa satasen kuussa, mikä ei ole ihan pikkusumma.

Vertaile kauppaketjujen hintoja

Ei ole yhdentekevää, missä ruokaostoksesi teet. Kauppakassien hinnat vaihtelevat eri liikkeiden välillä paljonkin. Koska ruoka on päivittäistuote, voi kalliimmasta kaupasta tuotteita ostava menettää vuodessa paljon rahaa edullisempia ketjuja suosiviin verrattuna. Jos asut pienellä kylällä, missä on vain yksi kauppa, ei valinnanvaraa luonnollisesti juurikaan ole. Isommilla paikkakunnilla asuvat kuitenkin pystyvät vaikuttamaan usein edes jonkin verran siihen, mistä tuotteet ostavat.

Säästäessä pienet teot ratkaisevat. Helposti sortuu ajattelemaan, että muutama euro sinne tänne ei haittaa mitään. Pienistä puroista kasvaa kuitenkin nopeasti suuri virta. Kannattaa siis kiinnittää huomiota isojen ostosten lisäksi myös pieniin valintoihin.

No comments
Matti KuustonenSäästövinkkejä

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *