Tietosuojakäytäntö

Tietosuojakäytäntö

Tietosuojaan liittyvät asiat otetaan aina todella vakavasti. Kaikki yritykset, jotka ovat vertailussamme mukana ovat todella panostaneet tietoturvaan liittyviin asioihin. Yrityksillä on käytössään SSL-salaustekniikkaan perustuvat nettisivut, joten tiedot eivät varmasti päädy ulkopuolisten nähtäväksi.

Samaa salaustekniikkaa käyttävät melkein kaikki suurimmat pankit, vakuutusyhtiöt ja verkkokaupat.

Kaikki kommunikaatio osapuolten välillä on myös täysin luottamuksellista. Yrityksissä tietoja käsittelevät henkilöt, joilla tulee työnsä puolesta olla pääsy tietoihin.

Tietoja säilytetään erilaisissa tietokannoissa, jotka ovat suojattu vahvoilla salasanoilla ja serverit, sekä tietokoneet säilytetään lukollisissa tiloissa, joihin päästäkseen tarvitsee erillisen kulkukortin. Eli tiedot ovat takuulla turvassa.

Mitään asiakkailta kerättyjä tietoja ei luovuteta ulkopuolisille osapuolille. Tietoja ei myöskään tietenkään julkaista missään, vaan ne pysyvät yrityksen omissa tietokannoissa.

Mistä tiedän, että mitä tietoja minusta on kerätty?

Mikäli olet jonkun yrityksen asiakas, niin silloin sinulla on oikeus saada tietää, että mitä tietoja sinusta on kerätty. Tietoja voi pyytää ottamalla yhteyttä kyseisen yrityksen asiakaspalveluun.

Kerätäänkö asiakkaista arkaluontoisia tietoja?

Asiakkaista ei koskaan kerätä arkaluontoisia tietoja. Esimerkiksi uskonnollinen vakaumus tai poliittinen suuntaus ovat täysin asiaan kuulumattomia tietoja ja niitä ei koskaan kysytä. Myöskään seksuaalista suuntautumista tai terveydentilaa koskevia tietoja ei lomakkeella kysytä. Ainoastaan poikkeuksellisissa tapauksissa, kuten siinä tilanteessa, että yritys tarjoaa lainaturvaa, niin saattaa se siihen liityen tiedustella hakijan terveyteen liittyviä asioita. Tarkemmat tiedot kerätyistä tiedoista löytyy rekisteriselosteesta.

Matti KuustonenTietosuojakäytäntö