Vastuullisuus

Vastuullisuus

Kaikki yritykset, jotka ovat mukana pikavippivertailussamme ovat rekisteröityneet aluehallintaviraston ylläpitämään rekisteriin. Ne noudattavat toiminnassaan hyvää lainanantotapaa ja myöskin täyttävät kaikki muut vaativat kriteerit, jotka rekisteröitymiseen vaaditaan.

Yritykset eivät myöskään myönnä lainoja sellaiselle hakijalle, jolta löytyy maksuhäiriömerkintä luottotiedoistaan. Syy siihen on se, että mikäli hakijalla on jo ennestään vaikeuksia hoitaa raha-asioitaan, niin uusi laina vain pahentaisi tilannetta ja saattaisi sysätä hakijan jopa pahaan velkakierteeseen.

Lainaajat ovat myös velvollisia selvittämään hakijan maksukyvyn yhä tarkemmin, jotta lainat joita myönnetään ovat hakijan maksukyvyn huomioon ottaen sopivia, koska ylisuuret lainat ja niistä johtuvat vaikeudet maksujen kanssa eivät palvele ketään.

Ilman rekisteröintiä ei yritys voi Suomessa pikavippejä tai lainoja myöntää.

Suunnittelu on todella tärkeää

Pikavipit ja lainat ovat tarkoitettu yllättävään rahantarpeeseen ja niiden varaan ei tule perustaa varsinaista taloudenhoitoa, koska se ei ole kestävä tapa toimia. Lainaajan tulee myös miettiä tarkoin, että kuinka paljon lainaa tarvitsee ja valita itselleen sopiva maksuaika, jotta saa lyhennykset hoidettua ja rahaa jää samalla muuhunkin elämiseen.

Yksilön vastuu

Yritykset pyrkivät aina tekemään oman osansa, mutta lopullinen vastuu on lainaajalla itsellään. Kannattaa ottaa vain sellaisia vippejä, jotka pystyy varmasti maksamaan takaisin. Ei myöskään ole suositeltavaa maksaa vanhaa lainaa uudella vipillä, koska se helposti johtaa velkaantumiseen.

Matti KuustonenVastuullisuus