Verkossa shoppailu yleistyy jatkuvasti

Nettishoppailu avaa kuluttajan eteen täysin uuden maailman

Enää kuluttajan ei tarvitse lähteä lähimpää ostoskeskukseen kiertelemään kauppoja tehdäkseen mahtavia löytöjä. Nykyään omalla kotisohvalla istuen voi ostaa internetin avulla vaatteita, elektroniikkaa, kirjoja – oikeastaan mitä tahansa, mitä mieleen sattuu juolahtamaan. Muutamalla hiiren klikkauksella mummon syntymäpäiville on ostettu uusi puku tai tilattuhääpäivälahja puolisolle. Myös matkoja ja elämyksiä saa helposti ostettua netistä. Ei siis ihme, että moni kuluttaja on siirtynyt perinteisistä kivijalkakaupoista yhä enenevissä määrin tekemään ostoksensa internetin kautta.

Nettishoppailu lähtee kuitenkin helposti lapasesta juuri sen helppouden takia. On siis myös mahdollista hankkia itselleen kymmenen minuutin tehokkaalla nettiostelulla aikamoiset rahavaikeudet. Kannattaa siis pitää järki päässä myös netissä ostoksia tehdessä!

Internetissä voi löytää tuotteita hyvin halvalla

Monia sähköinen ostelu kiehtoo, sillä tällöin ei tarvitse tyytyä vain suomalaisten kauppojen valikoimiin. Ulkomaisista nettikaupoista tilatessa valikoima on usein laajempi, ja tuotteet voi myös saada paljon Suomen hintoja halvemmalla. Tällöin toki ei tule juurikaan tukeneeksi suomalaista kansantaloutta, mutta omalle taloudelle tavaroiden tilaaminen halvalla ulkomailta voi kyllä tehdä hyvää.

Jos siis muistaa harkita netissä tehtyjä ostoksia yhtä huolellisesti kuin tavallisissakin kaupoissa vieraillessaan, voi netistä tuotteita tilaamalla säästää pitkän pennin. Ei siis ole ollenkaan hassumpi idea tehdä tarpeen mukaan osa ostoksista netin kautta.

Älä tee harkitsemattomia ostoja velaksi

Netissä on kuitenkin helppo shoppailla yli varojensa. Koska ostaminen on niin helppoa ja kätevää, ei välttämättä tule ajatelleeksi, että tuotteet täytyy silti maksaa. Lisäksi kulutusluottoja on todella helppo hakea tänä päivänä, jolloin helposti tulee kiusaus ostaa tavaroita velaksi. Tähän kierteeseen ei kuitenkaan kannata sortua.

Ota kulutusluottoa ainoastaan harkitusti ja vain silloin, kun tiedät, että sen myös pystyy maksamaan vaivattomasti takaisin. Nykypäivänä joka puolella on paljon houkutuksia. Tällöin saattaa helposti tulla tunne, että kaikki nämä ihanat asiat on pakko saada itselleen. Yli varojensa elämisessä ei ole kuitenkaan mitään ihanaa, vaan on tärkeää ymmärtää, että kaikkea ei voi saada.Nettishoppailu yhä suositumpaa

Harkitse isompia ostoksia yön ylitse

Hyvä nyrkkisääntö on, että yhtään isompia ostoksia tehdessä kannattaa odottaa jonkin aikaa ennen päätöksen tekoa. Muuten tulee helposti ostettua isot määrät tavaraa hetken mielijohteesta. Ehkä hetken aikaa odotettuasi huomaatkin, että tuote ei olekaan niin välttämätön kuin mitä olet luullut.

Jos aamullakin kuitenkin vielä tuntuu, että tuote on tarpeellinen, voi ostamista harkita. Tällöinkin on kuitenkin tärkeää käydä oman tilin tilanne läpi ja varmistaa, että tuotteeseen on varmasti varaa. Jos hiukankin epäilyttää, että oma talous voi kärsiä ostoksesta liikaa, kannattaa lykätä hankintaa, ellei se ole ehdottoman välttämätön. Internetissä on nimittäin tuhansia mahdollisuuksia shoppailijalle, mutta ostospäätöksissä kannattaa silti käyttää harkintaa.

No comments
Matti KuustonenVerkossa shoppailu yleistyy jatkuvasti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *